5 buçuk milyon vatandaşın icra takibindeki borcu siliniyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların borçlarının silineceğini söyleyen Erdoğan, "Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların borçlarının silineceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Bugün kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz bir başka müjdemiz de icra takibine düşmüş dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgilidir. Bilindiği gibi hükümet olarak, bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan altyapı ve üstyapı yatırımlarını yaparken diğer yandan refahı artırmak ve bu refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerinde önemli iyileştirmeler yaptık.

Çiftçilerimizi memnun eden adımlar attık. Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5 buçuk milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır"

Vatandaşlara verilen ısınma desteğinin bu senede süreceğini ve okula başlayan çocuklara kırtasiye desteğinde de bulunacağını belirten Erdoğan, "Önümüzdeki hafta başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılı ile ilgili hazırlıklarını yürüten ailelerimize sosyal yardımlaşama dayanışma vakıflarımıza ilave kaynak aktarımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerimizin ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor.

Geçtiğimiz kış başlattığımız Doğalgaz Tüketim Desteği Programı'nı bu yıl da sürdüreceğiz. Bu destekten yararlanmak isteyen tüm vatandaşlarımız elektronik devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Kronik hastaların ve yaşam destek ünitesine bağlı hastaların bulunduğu hanelere doğalgaz desteği yüzde beş fazlasıyla yapılacaktır" diye konuştu.