8 ilde terör operasyonu! Aralarında Urfa da var

TAKİP ET

Aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 8 ilde operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonun aranan 25 kişiye yönelik olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda PKK/KCK terör örgütünün YPS (Sivil Savunma Birlikleri) yapılanması içerisinde faaliyet gösteren, örgüte eleman temin eden ve eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. 

Düzenlenen operasyonda aralarında Şanlıurfa’nın da olduğu 8 ilde çeşitli adreslere baskınlar yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonlara yönelik yapılan açıklamada, şüphelilerden Y.K.'nın PKK/KCK terör örgütünün sözde İstanbul YPS sosyal medya sorumlusu, M.İ. , M.Ö. , Y.K. ve S.Y. isimli şüphelilerin çok sayıda kişiyi örgütün dağ kadrosuna katılmasına aracılık ettiği, B.D. isimli şahsın ise kardeşinin örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdiği tespit edildiği belirtildiğine dikkat çekildi.

İstanbul, İzmir, Erzurum, Şanlıurfa, Siirt, Aydın, Batman ve Diyarbakır'da jandarma ekipleri tarafından baskın yapılan adreslerde yapılan aramada 2 tabanca, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler jandarmadaki sorgulamalarının ardından aliyeye sevk edileceği öğrenildi.