AFAD, depremzedeler ile dalga geçti! 6 ay sonra tuvalet yolladı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden doğrudan etkilenen Şanlıurfa'da kırsal mahallelerde ikamet eden depremzedeler, kümesi andıran konteynerlere 5 ay seyyar tuvaletlerini ise 6 ay sonra alabildi.

HİLVAN - Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden doğrudan etkilenen Şanlıurfa’da kırsal mahallelerde ikamet eden depremzedeler, kümesi andıran konteynerlere 5 ay seyyar tuvaletlerini ise 6 ay sonra alabildi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde etkili olan yıkıcı depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen depremzedelerin birçoğu haklarını alamadı. Yaşanan depremden mağdur olan depremzedeler sorunlarla boğuşmaya devam ederken yetkili kurum AFAD’ın ağır aksak ilerleyen çalışmaları altıncı ayında teslim edilen seyyar tuvaletler ile devam etti.

6 ay sonra tuvaletler geldi

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı kırsal Aşağıekece Mahallesinde bulunan 7 depremzede evleri ağır hasar aldığından dolayı evlerine giremiyor. Bir süre kendi imkanları ile kurdukları çadırlarda ya da yakınlarının yanında kalan depremzedeler, sorunlarının çözülmesini bekliyor. Kendilerine yapılması beklenen deprem konutlarını beklerken kümesi andıran konteynerler ile karşılaştı. Konteynerleri 5 ay seyyar tuvaletleri ise 6 ay sonra gelen depremzedeler şaşkınlıklarını ve tepkilerini gizleyemedi.

İçme suyu ve kanalizasyon hattına bağlanmadı

Mahalleye getirilip bırakılan konteynerler ike seyyar tuvaletler kanalizasyon şebekesine bağlanmadığı gibi içme suyu şebekesine de bağlanmadı. Depremzedelerin içme suyu ve hane içinde kullanacakları suyu nasıl temin edecekleri konusunda herhangi bir çalışma ya da açıklama ise yapılmadı.

Deprem konutları yılan hikayesine döndü

Mahallede bulunan depremzedelere yapılması beklenen deprem konutlarının akıbeti belli değilken bazı depremzedeler kendi imkanları evlerini yeniden yapmaya başladı. Yaklaşan kış aylarına rağmen mahallede herhangi bir çalışma yapılmazken depremzedeler ise kışın nasıl barınacaklarını kara kara düşünüyor.
 

AFAD deprem depremzede afad konteynerleri hilvan urfa haberleri