Ağaç olmayan bozkırda sundurma ile gölge yaptılar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da artan hava sıcaklıkları nedeniyle doğal yaşam alanlarındaki hayvanlar da olumsuz etkilenmeye başladı. 

Şanlıurfa’da Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonunda koruma altında bulunan Urfa Ceylanları alanda ağaç bulunmaması nedeniyle sundurmadan yapılan gölgelikte serinlemeye çalışıyor.

Orman varlığı en düşük il

Türkiye’nin en düşük orman oranına sahip Şanlıurfa’da ağaçlandırma çalışmalarının yetersiz olmasından dolayı doğal yaşam alanlarında bulunan yabani hayvanlar ve koruma altın bulunan türler sıcak hava nedeniyle sığınacak yer bulamıyor. Özellikle Şanlıurfa bozkırlarının bitki örtüsü bakımından oldukça zayıf olması yabani hayvanları olumsuz etkiliyor. 

Ağaçlandırma yetersiz

Oldukça geniş bir alana sahip Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonunda yeteri kadara yeşil alan olmadığından dolayı istasyon yetkilileri Urfa Ceylanlarını korumak için sundurma yaptı. Ceylanlar bu sundurmanın gölgesinde serinlemeye çalışırken görüntülendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şanlıurfa Şube Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa İlimizde sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde seyrediyor. Biyolojileri gereği kurak ve sıcak iklime alışkın olan Ceylanlarımız, sıcaktan bunalmış olacaklar ki zaman zaman sundurmanın gölgesinde serinliyorlar. Onları koruyor, gözlemliyor ve çoğalmaları için gerekli tedbirleri alıyoruz. (Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu)”ifadelerine yer verdi.