AK Partili eski vekilden büyük iddia! 3 milyon Suriyeli oy kullanacak?

TAKİP ET

2011 yılında ülkelerinde çıkan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, zamanla kamplardan çıkarak şehirlere dağıldı. Şehirlerde yerli halklar ile karışan Suriyeliler, vatandaşlık alarak Türkiye vatandaşı oldu. Vatandaşlık alan Suriyelilerin oy kullanacağı iddia edildi.

2011 yılında ülkelerinde çıkan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler, zamanla kamplardan çıkarak şehirlere dağıldı. Şehirlerde yerli halklar ile karışan Suriyeliler, vatandaşlık alarak Türkiye vatandaşı oldu. Vatandaşlık alan Suriyelilerin oy kullanacağı iddia edildi.

AK Parti eski Milletvekili Pelin Gündeş, vatandaşlık alan yabancıların sayısının 8 milyon olduğunu iddia etti. 
Suriyeliler ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya atan Gündeş, "Vatandaşlığı bir kişi almıyor. 250 bin dolara vatandaşlık alan kişi 'pasaport yırtıldı' vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye'de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin. Bana bu bilgiyi, kaynağının istihbarat olduğunu söyleyen, yalan söylemeyecek Türkiye'nin tanınmış bir gazetecisi verdi" dedi.

64 vekil çıkarma hedefi

Bu seçimde 8 milyon 800 bin kişinin 3 milyon 800 bininin oy kullanacağını iddia eden Gğndeş, "Yargı şu anda 'benim çocuğum değildi ama vatandaşlık alırken öyle göstermiştim' şeklinde açılan davalarla dolu. AK Parti bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor" diye konuştu.