Akaryakıt piyasasında son durum ve güncel fiyatlar

TAKİP ET

Petrol fiyatları üzerinde etkili olan Çin ve ABD gibi ülkelerde brent petrol fiyatlarının düşmesi indirim alacak mı sorusunun sorulmasına neden oldu.

Petrol fiyatları üzerinde etkili olan Çin ve ABD gibi ülkelerde brent petrol fiyatlarının düşmesi indirim alacak mı sorusunun sorulmasına neden oldu. Ukrayna, Rusya savaşı ve doların piyasalarda neden olduğu dalgalanma nedeniyle Türkiye’de 30 TL’yi bulan akaryakıt fiyatları son zamanlarda brent petrol fiyatlarının düşmesiyle 25 TL bandına kadar geriledi.

Brent petrol fiyatları düştü

Bayram öncesi vatandaşları sevindiren bu gelişmenin ardından Çin’de yeniden hortlayan pandemi nedeniyle petrol fiyatlarında düşüş yaşandı. Yaşanan bu gelişmelerden dolayı Brent petrol de 107 doların altını görmesine neden oldu.

Petrol ve dolar kurundaki bu dalgalanma akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Kurban Bayramı öncesi indirim ve zam haberlerinin sıralanması da bu dalgalanmanın nedeni olarak gösterildi.

Petrol ve dolardaki bu dalgalanma nedeniyle cuma gününde itibaren geçerli motorin grubunda 2,10 TL'lik bir indirim yapılmıştı. Ancak bu indirim ardına yine zam geldi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (11 Temmuz Pazartesi)

İSTANBUL
Motorin litre fiyatı 25,40 TL
Benzin litre fiyatı 25,19 TL
LPG litre fiyatı 10,21 TL

ANKARA
Motorin litre fiyatı 25,56 TL
Benzin litre fiyatı 25,30 TL
LPG litre fiyatı 10,53 TL

İZMİR
Motorin litre fiyatı 25,50 TL
Benzin litre fiyatı 25,32 TL
LPG litre fiyatı 10,33 TL