Akçakale Belediyesi Suriye'de çöp topluyor: İlçe çöpten geçilmiyor

TAKİP ET

CHP'li vekil Mahmut Tanal, Akçakale Belediyesine ait kamyonların sınırın diğer tarafındaki Telabyad'a her gün çöp toplamaya gittiğini iddia etti. Tanal, 'Akçakale'nin mahallelerinde ise çöpler toplanmıyor. İlçe çöpten geçilmiyor' dedi. Akçakale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise iddiaların gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

Akçakale Belediyesi’nin Suriye’nin Rakka Vilayetine bağlı Telabyad kentinde çöp topladığı iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, gümrük kapısından geçen bir çöp kamyonuna ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. 

Tanal: Akçakale'nin mahallelerinde çöpler toplanmıyor

“AKP'li Şanlıurfa Akçakale Belediyesi'ne ait çöp kamyonları, haftanın her günü sınırdan geçip Suriye'nin Tel Abyad kentinin çöpünü toplayıp getiriyor” diyen Tanal, şu ifadeleri kullandı: 

“Akçakale'nin mahallelerinde ise çöpler toplanmıyor. İlçe çöpten geçilmiyor. Akçakale Belediyesi, mahallelere çöp konteynırları dahi koymuyor. Akçakale'de ne çevre temizliği ne altyapı çalışmaları yürütülüyor. Türk vatandaşlarına ikinci sınıf muamelesi yapılmasını kabul etmiyoruz. Saray ve şürekası için varsa yoksa Suriye! Akçakalelilerin vergisiyle Tel Abyad'ın çöpü toplanıyor ama Akçakale'ye hizmet yapılmıyor. Her gün Suriye'ye gidip gelen Akçakale Belediyesi'ne ait çöp kamyonları, geçişler esnasında iyice aransın. Daha önceki hadiselerde olduğu gibi bazı şeylerin üstü örtülmesin...”

Akçakale Belediyesinden savunma

Akçakale Belediyesinden Tanal’ın iddialarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: “İddialarda söz edildiği gibi belediyemizin hiçbir aracı Suriye’ye geçiş yapmadığı gibi, geçiş izinlerinin Şanlıurfa Valiliği’mizin iznine tabi olduğunu belirtmek isteriz. Bugüne kadar da Valiliğimizden ne geçiş izni için talep nede onay söz konusu olmamıştır. Belediyemize ait çöp kamyonları, devletimizin bir kurumu olan Akçakale Gümrük Müdürlüğü’nün bahçesinde yer alan çöp konteynerlerinden atık malzemeleri rutin olarak toplamaktadır. Tüm iddialar gerçek dışıdır.”