Akçakale'de eşeğe işkence yaptılar

TAKİP ET

Şanlıurfa Akçakale'de bir eşeğin iple ağaca bağlanarak işkence gördüğü şeklindeki iddialar tepkilere neden oldu. Hayvan hakları savunucularının eşeği başka bir yere götürmek için devreye girdikleri öğrenildi.

İple ağaca bağlanarak işkenceye uğrayan eşek, insanları görünce kaçmaya başladı. İşkence iddialarının sosyal medyada yayılması üzerine hayvan hakları savunucuları devreye girdi.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde Akçakale’nin kırsal Arslanlı mahallesinde bir eşeğin işkenceye uğradığı iddia edildi. Görüntülerde insanları gören eşeğin bağırarak kaçtığı görülüyor. Eşeğin iple ağaca bir bağlandığı ve sırtında yara izleri olduğu da görüntülere yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere neden oldu.

İşkence gören eşek insan görünce kaçıyor

Melekler Yaşam Köyü Derneği isimli bir sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüler için “Şanlıurfa Akçakale Arslanlı köyü dayak yiyen, eziyet gören bir eşek daha insan görünce bağırarak nasıl kaçtığını görüyorsunuz” açıklamasına yer verildi.

“Lütfen bu talihsiz hayvanı kurtarın”

Gazeteci Cem Seymen de aynı görüntüleri sosyal medya hesabından “Burası Şanlıurfa. Akçakale Arslanlı köyü. Bu zavallı eşek işkenceye uğramış, eziyet görmüş, ayakları bağlanmış, belli ki sürekli dövülüyor. İnsanları görünce korkuyla kaçıyor” yorumuyla paylaşarak “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği rica ediyorum lütfen bu talihsiz hayvanı kurtarın” çağrısında bulundu.

Hayvan hakları savunucuları, eşeğin koruma altına alınması için devreye girdi.