Akçakale'de nezarette tutulan şüphelilere tehdit iddiası

TAKİP ET

Şanlıurfa Akçakale'de gözaltına tutulan şüphelileri bir siyasetçi ile birlikte ziyaret eden şahıs iddiaya göre hakaret içerikli tehditler savurdu. Nezarethanedeki şüphelilerin can güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirten Şanlıurfa Barosu, sorumluların ortaya çıkarılarak cezalandırılmasını talep etti.

Geçtiğimiz hafta Akçakale’de yaşanan gerginlik sırasında gözaltına alınan şüphelilerin nezarethanede hakaret içerikli tehditlere maruz kaldığı ileri sürüldü. İddiaya göre siyasi kimliğe sahip bir kişiyle birlikte, gözaltında tutulan şüphelileri ziyaret edenler, burada tehditler savurdu. Tehdit edildiğini iddia eden bir şüpheli şikayetçi oldu.

Şanlıurfa Barosu: Hukuka aykırı

Şanlıurfa Barosundan yapılan yazılı açıklamada  “Akçakale ilçemizde geçtiğimiz hafta meydana gelen olaylar sonrasında gözaltına alınan şüphelilerin karakol nezarethanesinde bulunduğu esnada görevli memur olmaksızın hukuka aykırı olarak siyasi kimliği sahip kişilerce ziyaret edildiği, bu esnada bazı kişilerce tehdit ve hakarete maruz kaldığı iddiası baromuza ulaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

“Sorumlular ortaya çıkarılsın”

Açıklamanın devamında “Nezarethanedeki şüphelilerin can güvenliğinin tehlikeye atıldığı ve telafisi imkansız olayların yaşanabileceği bu durumla ilgili baromuz olayın takipçisi olup yetkililer tarafından sorumluların ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz” denildi.