Akçakale'deki yatırımı 'ortaklık' teklifi mi iptal ettirdi?

TAKİP ET

Şanlıurfa Akçakale'de bin kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi projesi iptal edildi. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın 'Burada yatırımcılara imkan yaratıp Akçakaleli işsizlerin sıkıntılarına derman olmaya çalışacağız' diyerek duyurduğu çağrı merkezinin Organize Sanayi Bölgesinde yapılacağı belirtiliyor.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, 18 Eylül 2020’de işsizliğin yüksek seviyelerde olduğu ilçede yapılan yatırımı, “Özellikle burada genç kız ve erkeklere inşallah büyük bir iş imkanı, ekmek kapısı, büyük bir fırsat yaratacağız” sözleriyle duyurmuştu. Ancak, Akçakale’de temelleri bile atılan çağrı merkezi projesinin iptal olduğu, şirketin ilçede yatırım yapmaktan vazgeçtiği ortaya çıktı.

“SIKINTILARA DERMAN OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ” DEMİŞTİ

Yatırımcılarla birlikte çağrı merkezinin temelleri atılırken poz veren Yalçınkaya, o gün şu ifadelere kullanmıştı: “Özellikle burada genç kız ve erkeklere inşallah büyük bir iş imkanı, ekmek kapısı, büyük bir fırsat yaratacağız. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bugün ilk adımını atıyoruz. Önümüzdeki aylarda da inşallah Arap yatırımcıları buraya davet edeceğiz. Burada yatırımcılara imkan yaratıp Akçakaleli işsizlerin sıkıntılarına derman olmaya çalışacağız.”

Çok geçmeden bin kişinin istihdam edileceği söylenen çağrı merkezinin Akçakale’de yapımı durduruldu. Şirket, yatırımını bilinmeyen bir nedenden dolayı durdurdu. Projenin iptal edilmesiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bir iddiaya göre, yapılan ortaklık teklifi sonrası şirketin çağrı merkezini Akçakale’de yapmaktan vazgeçtiği yönünde. Ancak konuyla yetkili bir ağızdan henüz açıklama gelmedi.

ÖZGENÇ: SİYASETÇİLERE HAYIRLI OLSUN

İlçede işsizliğin yüksek seviyelerde olduğunu ifade eden CHP Akçakale İlçe Başkanı İsa Özgenç, çağrı merkezi projesinin iptal edilmesini “Bizim bölgenin siyasetçilerine hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle eleştirdi. Ajans Balıklıgöl’e konuşan Özgenç, “Adam gelmiş, senin ilçende yatırım yapacak. ‘Bin kişi istihdam edilecek’ diyor. Senin bunu baş tacı yapman lazım. 5 ile çarptığımızda 5 bin kişi ekmek yiyecekti oradan. Ama ne yazık ki temelleri atılan yatırım tuhaf bir şekilde iptal edildi” dedi.

Bin kişinin istihdam edileceği belirtilen çağrı merkezinin Şanlurfa Organize Sanayi Bölgesinde yapılması kararlaştırıldığı öğrenildi.