Amazon'da "inceleme hırsızlığı" nedeniyle 600.000 dolar para cezasına uğradı

TAKİP ET

Nature's Bounty, Sundown, Osteo Bi-Flex ve diğerleri markaları altında takviye ürünleri üreten The Bountiful Company'nin, iddiaya göre Amazon müşterilerini yeni ürünleri hakkında yanlış yorum yaparak kandırdı.

Amazon'da "inceleme hırsızlığı" nedeniyle 600.000 dolar para cezasına uğradı
Nature's Bounty, Sundown, Osteo Bi-Flex ve diğerleri markaları altında takviye ürünleri üreten The Bountiful Company'nin, iddiaya göre Amazon müşterilerini yeni ürünleri hakkında yanlış yorum yaparak kandırdı.

16 Şubat'ta Federal Ticaret Komisyonu (FTC), şu anda Nestle'nin sahibi olduğu The Bountiful Company'yi, bir pazarlamacının başka bir ürünün yorumlarını çaldığı veya yeniden kullandığı bir taktik olan "inceleme hırsızlığı" ile suçladı.

Dava, FTC'nin "inceleme hırsızlığına" meydan okuyan ilk kanun uygulayıcısıdır.

Komisyonun basın açıklamasına göre, 2020 ve 2021 yıllarında The Bountiful Company, Amazon'dan farklı formülasyonlara sahip ek ürünleri için çeşitli varyasyon ilişkileri oluşturmasını talep etti.

Amazon, tedarikçilerinin ve üçüncü taraf satıcılarının, büyük ölçüde benzer ürünler arasında 'varyasyon' ilişkileri talep etmesine izin verir. Bununla birlikte, ürünler yalnızca boyut, renk, miktar veya tat gibi belirli şekillerde farklılık gösterebilir.

FTC, ek şirketin Amazon'daki yeni ürünlerini önemli ölçüde farklı köklü ürünlerle birleştirdiğini ve bunun müşterilerin yeni ürünlerin daha iyi incelemelere, daha yüksek puanlara ve 1 Numaralı En Çok Satan/Amazon Seçimi rozetlerine sahip olduğuna inanmalarına yol açmış olabileceğini belirtiyor.

Örneğin, FTC şikayetine göre Mart 2021'de "[The Bountiful Company], Amazon.com'da satış için Amazon'a Nature's Bounty Brain Superfood kapsülleri ve Nature's Bounty Brain Focus çiğneme tabletleri olmak üzere iki yeni ürün satmaya başladı. [Bountiful], Amazon'dan bu ürünler ile yerleşik bir ürün olan Nature's Bounty Ginkgo Biloba 120mg kapsülleri arasında bir varyasyon ilişkisi oluşturmasını talep etti. Ürünlerin farklı formülasyonları vardı.”

Aynı ay The Bountiful Company, Amazon'a Sundown Kids Vitamin C Gummies adlı yeni bir ürün daha satmaya başladı.

"[Bountiful], Amazon'dan [Sundown Kids Vitamin C Gummies] ile yerleşik bir ürün olan Sundown Kids Disney ve Pixar Toy Story 4 Multivitamin Gummies arasında bir varyasyon ilişkisi oluşturmasını istedi. Ürünlerin farklı formülasyonları vardı. 26 Mayıs 2022 itibariyle, ürünler birlikte 7.546 puan ve 344 yorum aldı; bunlardan yalnızca 1.143 puan ve 38 yorum Sundown Kids Vitamin C Gummies içindi," diye belirtiyor FTC şikayette.

Kamuya açık bir yorum döneminin ardından FTC, The Bountiful Company'ye karşı nihai kararı 10 Nisan'da onayladı. Sonuç olarak, Komisyon şirkete müşterilere 600.000 $ ödeme talimatı veriyor. Ayrıca, Bountiful'ın benzer yanlış beyanlar yaratması ve bir varyasyon ilişkisi yaratarak müşterilerinin ürünleri hakkındaki inançlarını değiştirmesi yasaktır.

Bountiful Company, Healthnews'in FTC'nin nihai emri hakkında yorum yapma talebine yanıt vermedi.