Amazon, palm okuma teknolojisine yaş doğrulamasını ekliyor

TAKİP ET

Amazon, avuç içi tabanlı Amazon One kimlik teklifine yaş doğrulaması ekliyor. Pazartesi günü şirket, yaş doğrulama özelliğinin Colorado Rockies Major League Baseball kulübünün evi olan Coors Field'da kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Amazon, avuç içi tabanlı Amazon One kimlik teklifine yaş doğrulaması ekliyor.
Pazartesi günü şirket, yaş doğrulama özelliğinin Colorado Rockies Major League Baseball kulübünün evi olan Coors Field'da kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Basketbol sahasında, 21 yaş ve üzerindeki müşteriler, daha önce Amazon One programına kaydoldukları sürece, avuçlarını bir Amazon One cihazının üzerine getirerek alkollü içecek satın alabilirler.

Programa zaten kayıtlı olan tüketiciler, one.amazon.com web sitesine giderek, sürücü belgesi gibi devlet tarafından verilmiş bir kimliğin ön ve arka yüzünün bir fotoğrafını yükleyerek hesaplarına yaş doğrulama özelliğini ekleyebilirler. özçekim.

Kayıt, çevrimiçi olarak ve basketbol sahası da dahil olmak üzere Amazon One'ın bulunduğu her yerde kiosklarda da yapılabilir.

Kaydolduktan sonra, bir tüketici avucunu bir Amazon One cihazının üzerine getirebilir; burada bir sunucu, doğrulama için bir 21+ mesajını ve tüketicinin özçekimini görebilir. Bir satın alma işlemi, başka bir avuç içi vurgulu ve bağlantılı bir kredi kartı hesabıyla ödenebilir.

Sürtünmesiz Deneyim

AWS Uygulamaları Başkan Yardımcısı Dilip Kumar, Amazon'un haber sitesinde, her alkol alımında müşterinin yaşını doğrulamanın perakendeciler, barlar ve bira fabrikaları için bilinen bir anlaşmazlık noktası olduğunu açıkladı.

Daha uzun işlem sürelerine yol açar ve çalışanların üretkenliğini zorlar, diye devam etti. Amazon One'ın yaş doğrulama özelliği, bu zorlukları ele alır ve manuel kimlik doğrulamanın yükünü ve süresini azaltır.

Rockies'in yemek servisi operasyonları ve geliştirmeden sorumlu kıdemli direktörü John McKay yaptığı açıklamada, "Coors Field'da müşteri deneyimine öncelik vermekten her zaman gurur duyduk" dedi.

"Yaş doğrulaması için Amazon One gibi son teknoloji avuç içi tanıma teknolojisini etkinleştiren ilk spor stadyumu olarak," diye ekledi, "Colorado Rockies hayranları için bir içki alıp oyuna geri dönebilmeleri için sürtünmesiz bir deneyim sağlıyoruz. Daha hızlı."

Küresel bir biyometrik tanımlama ve kimlik doğrulama çözümü sağlayıcısı olan Veridas'ın CEO'su Eduardo Azanza, Amazon One'ın biyometrik yaş doğrulamasını tanıtmasının, tek bir dijital kimliğin geleceğine yönelik büyük bir adım anlamına geldiğini belirtti .

E-'ye verdiği demeçte, "Yaşları doğrulamak için son derece doğru ve güvenilir bir yöntemle, işletmeler yaşla ilgili yasalara uymaya devam edebilir ve yetkisiz erişim riskini azaltabilir ve tüm bunları yaparken azaltılmış hatlar ve daha hızlı hizmetlerle daha keyifli bir müşteri deneyimi sunabilir" dedi.

Ticaret Vakitleri

"Coors Field, bu tür bir biyometrik sistemi başlatacak birçok mekan ve organizasyonun ilkidir" diye devam etti. "Kolaylık, iyi bir kullanıcı deneyimi için çok önemlidir ve işletmeler her zaman en uygun maliyetli ve kolaylaştırılmış yaklaşımı arar."

"Bu gelişme, biyometrik teknolojinin benimsenmesini teşvik ederken, aynı zamanda güçlü veri gizliliği ve güvenlik standartlarına olan ihtiyacı vurgulayarak, çeşitli sektörlerdeki doğrulama uygulamalarını şekillendirmesi muhtemeldir" diye ekledi. "Gelecek basit ve kullanışlı ve rekabetçi kalabilmek için işletmelerin gemiye binmesi gerekiyor."

Kanatlarda Bir Düzenleme Dalgası

Yaş doğrulaması, alkol satan fiziksel mekanlarda yararlı olsa da, bunun ötesinde kullanımı kısıtlanabilir. Forrester Research analisti Sucharita Kodali, E-Commerce Times'a "Biyometri hala geniş çapta benimsenmedi, bu nedenle kullanım durumları sınırlı olacak" dedi.

Azanza, "Bu teknoloji fiziksel dünyada ilginç olsa da, giderek daha fazla gördüğümüz şey, çevrimiçi doğrulamada bu tür bir teknolojiye duyulan ihtiyaçtır" dedi.

"İnternet endüstrisinin, yaş tanımlamasını sorunsuz ve güvenli hale getirmek için bu tür bir sisteme ihtiyacı var" diye ekledi.

Bu, özellikle çevrimiçi web sitelerinin yaş uygulama gereklilikleri zorlaştıkça doğru olacaktır.

Bloomberg Yasasına göre, ülke çapında bir çocuğun çevrimiçi deneyimini düzenlemek isteyen düzinelerce teklif beklemede. Birçoğu, çevrimiçi kullanıcılarının yaşını bilmek için Meta, Alphabet ve TikTok gibi şirketlere güvenir.

Yeni yasaların gereksinimlerini karşılamayan çevrimiçi hizmetler, 2.500 ABD Doları ile 250.000 ABD Doları arasında para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Çoğu zaman, fiziksel dünyada geçerli bir kimlik formuyla yaş kanıtı gerektiren faaliyetler, çevrimiçi bir onay kutusuna tıklamayı gerektirebilir. Azanza, "Dijital ve fiziksel gereksinimler arasında büyük bir boşluk var" dedi.

Gizlilik Zorlukları

Çevrimiçi hizmetlerin yaş belirleme politikalarını daha katı hale getirmenin sorunu, daha doğru bilgilerin toplanmasının, kişinin kimliği hakkında daha hassas verilerin toplanmasına da yol açabilmesidir.

"Amazon gibi bir ticari varlığın, özellikle de bu bilgileri her birimiz hakkındaki şaşırtıcı veri tabanlarının geri kalanıyla birleştirerek kasabaya gidebilecek bir ehliyetinizin taranmasını gerçekten istiyor musunuz?" diye sordu Seattle merkezli bir müşteri deneyimi ve hizmet danışmanı olan Micah Solomon .

Amazon, tüketiciler tarafından ISO 27001 sertifikalı bir kimlik doğrulama sağlayıcısı tarafından incelendikten sonra Amazon One'a yüklenen devlet kimliklerinin fotoğraflarını saklamayacağını iddia ediyor.

Solomon, E-Commerce Times'a "Müşterilerin rahatlığı, Amazon'un bu kimlikleri saklamadıkları iddiasına ne kadar güvenip güvenmediklerine bağlı olmalıdır" dedi. "Ancak," diye ekledi, "müşteriler, yerel doktor muayenehanesi gibi açıkça güvenli olmayan ortamlarda kimliklerinin fotokopisinin çekilmesine şaşırtıcı derecede razı görünüyor, bu yüzden belki de bu tür şeyleri düşünen küçük bir azınlığın parçasıyım."

Sıcak Deneyim Özlem

Solomon, Amazon One'ın fiziksel bir ortamda nihai bir sürtünme azaltıcı olabileceğini, ancak sürtünmeyi azaltmanın resmin sadece bir parçası olduğunu belirtti.

"Müşteri deneyimi danışmanlığı müşterilerime, sürtüşmeleri azaltmanın burada son nokta olmadığını kesinlikle tavsiye ediyorum. Harika bir müşteri deneyimi," dedi.

"Müşterilerin bir sağlayıcıdan tek istediği şeyin yoldan çekilmek olduğu bir bağlamda - ki bu kesinlikle yaş doğrulama söz konusu olduğunda geçerlidir - sürtüşmeyi azaltmak odaklanmak için harika bir şeydir" diye açıkladı.

"Ancak daha sıcak bir deneyim istediğiniz diğer bağlamlarda - harika, hatta nezih bir otelin ön lobisi veya ideal olarak bir otomobil bayisi - asla müşterilerin can attığı eksiksiz bir deneyim olmayacak" diye ekledi.

Bir işletme, ticari bir işlemin para değiştirme noktasındaki sürtüşmeleri azaltırsa, ileri görüşlü bir işletme, müşterilerin diğer alanlarda arzuladığı sıcaklığı sunabilir, diye devam etti.

"Herhangi bir Amazon Fresh mağazasını ziyaret ederseniz, bunun olmadığını kesinlikle göreceksiniz" dedi. "Uzaktan eğitim almış ve müşterilerle sıcak bir şekilde etkileşime girmeyi başarmış - ve yeniden stoklama arabalarıyla neredeyse onları neredeyse ezmeyecek - tek çalışanlar, yazarkasadaki harika insanlardır."

"Amazon One teknolojisi nedeniyle yazarkasalar nadiren kullanıldığından, deneyimin sıcaklığı büyük ölçüde emiliyor" dedi.

Amazon One, 100'den fazla Whole Foods Market mağazasında, seçkin Amazon Go ve Amazon Fresh mağazalarında ve çeşitli ABD havaalanlarındaki Panera Bread restoranları, spor stadyumları, eğlence mekanları, marketler ve seyahat perakendecileri dahil olmak üzere çok sayıda üçüncü taraf konumunda mevcuttur.

Amazon, Coors Field'daki yaş doğrulama özelliğinin önümüzdeki aylarda ek kuruluşlara sunulacağını söyledi.

amazon coors fields Amazon One Solomon Azanza