Amazon, sitede yeni ürün yönetmeliğini duyurdu

TAKİP ET

13 Mart 2023'ten itibaren Amazon, ürünlerini sitede satmaya devam etmek istiyorlarsa tüm nikotinamid mononükleotid (NMN) tedarikçilerinden daha fazla belge talep edeceğini belirtti. Tezgah üstü satışlar için ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylandıklarına dair kanıt göstermelidirler.

13 Mart 2023'ten itibaren Amazon, ürünlerini sitede satmaya devam etmek istiyorlarsa tüm nikotinamid mononükleotid (NMN) tedarikçilerinden daha fazla belge talep edeceğini belirtti. Tezgah üstü satışlar için ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylandıklarına dair kanıt göstermelidirler.

Önemli çıkarımlar:

Amazon, 13 Mart 2023'te başlayacak NMN ürün düzenlemesini duyurdu.

NMN tedarikçileri, sitede kalabilmek için FDA onayının kanıtını göstermek zorunda kalacak.

Ürünlerin talep edildiği şekilde eski durumuna getirilmemesi, kalan envanterin kaldırılmasına neden olacaktır.

Mektup, Ekim 2022'de açıklanan ve NMN'yi bir ilaç veya ilaç içeriği olarak yeniden sınıflandıran ve satışı için FDA onayı gerektiren bir FDA kararına atıfta bulunuyor. Değişiklik, Metro International Biotech'in Temmuz 2022'de araştırma amaçlı yeni bir ilaç (IND) olarak FDA'ya geliştirdikleri tescilli bir NMN formunu sunmasının ardından tetiklendi.

FDA'ya göre, bir ilaç bu tür çalışmalar için sunulduğunda, artık besin takviyesi olarak satılamaz ve pazara sunulmadan önce FDA onayı alması gerekir.

Tüm yaşam formlarında bulunan NMN, yaşlanma karşıtı potansiyeli nedeniyle diyet takviyelerinde yaygın olarak kullanılan bir moleküldür. DNA'nın onarımında ve korunmasında ve optimal mitokondriyal sağlık ve hücresel enerjinin desteklenmesinde çok önemli bir rol oynayan bir bileşik olan nikotinamid adenin dinükleotid (NAD+) seviyelerini arttırdığına inanılmaktadır. Ancak yaşlandıkça NAD+ seviyeleri düşme eğilimindedir.

Tedarikçiler için Amazon gereksinimleri

NMN tedarikçilerinin sonraki adımlarını planlamak için yalnızca birkaç haftası kaldı.

Amazon, tedarikçilerin ürünlerini eski haline getirmek için sağlamaları gereken üç destekleyici belge listeledi:

Ürüne ait içerik listesini ürün detay sayfasına yükleyiniz.

Açıkça mevcut ve okunaklı bir Ulusal İlaç Kodu (NDC) içeren etiketleme yükleyin.

Standart satıcı itiraz süreci aracılığıyla eski durumuna döndürme isteğinde bulunun.

Markaların eski haline döndürmek için başvurmaması ve 13 Mart 2023'ten sonra Amazon lojistik merkezlerinde bu ürünler için kalan envanteri olması durumunda, kalan envanterlerinin iadesi veya imhası için bir kaldırma emri oluşturmaları gerekecektir.

Bir kaldırma bildirimini aldıktan sonraki 30 gün içinde bir kaldırma emri göndermezlerse Amazon, söz konusu envanteri Hizmet Koşulları ve Yasal İlkeleri uyarınca elden çıkarabilir.

Tedarikçiler nasıl yanıt veriyor?

ProHealth yaptığı açıklamada Amazon'dan mektubu aldıklarını ancak "FDA'dan herhangi bir iletişim almadıklarını ve FDA bize durmamız gerektiğini söyleyene kadar NMN satmaya devam etmeyi planladıklarını" yazdı.

Bu, Amazon'un FDA'nın doğal ürünlerde kullanımı uygun bulmadığı popüler bir besin takviyesini kaldırmak için harekete geçtiği ilk sefer değildi.

Mayıs 2021'de Amazon, NAC'yi (N-asetil-L-sistein) de platformundan kaldırdı ve bu, Doğal Ürünler Derneği tarafından Maryland'deki bir ABD Bölge Mahkemesinde FDA'ya karşı kalıcı bir ihtiyati tedbir kararı için FDA'ya karşı açılan bir davayla sonuçlandı. NAC'nin diyet takviyelerinden çıkarılması.

Karar henüz belli değil ve dava devam ediyor. Ancak bu arada, Ağustos 2022'de FDA, "uygulama takdir yetkisini kullanma" planlarını duyurdu.
 

internet alisveris amazon amazon alisveris