Anksiyete ilaçlarını keşfetmek: Hepsi güvenli ve etkili mi?

TAKİP ET

Kaygı, vücudun strese verdiği doğal tepkinin bir parçasıdır. Yönetilmeyen kalıcı kaygı, kaygı bozukluğuna veya başka bir zihinsel sağlık durumuna dönüşebilir. Kaygıyı yönetmek için tıbbi ve tıbbi olmayan çözümler vardır. Bu makale, ilaçların stres ve kaygıyı etkili bir şekilde yönetmede oynayabileceği potansiyel rolü vurgulamaktadır.

Kaygı, vücudun strese verdiği doğal tepkinin bir parçasıdır. Yönetilmeyen kalıcı kaygı, kaygı bozukluğuna veya başka bir zihinsel sağlık durumuna dönüşebilir. Kaygıyı yönetmek için tıbbi ve tıbbi olmayan çözümler vardır. Bu makale, ilaçların stres ve kaygıyı etkili bir şekilde yönetmede oynayabileceği potansiyel rolü vurgulamaktadır.

Anksiyete bozukluğunun tedavisinde ilaçlar ne kadar etkilidir?

Geçici endişe veya korku günlük yaşamın normal bir parçasıdır. Geçmeyen, normal çalışma yeteneğinizi engelleyen veya zamanla kötüleşen bir kaygı yaşıyorsanız, ilacın sizin durumunuz için en iyi tedavi seçeneği olup olmadığını belirlemek için doktorunuza danışın.

Bulgulara göre bazı ilaçlar anksiyete bozukluğunun tedavisinde çok yararlı olabilir . Anksiyetenin tedavisi yoktur ancak doktorunuz belirtilerin hafifletilmesine yardımcı olacak ilaçların kullanılması gerektiğine karar verebilir. Benzodiazepinler gibi bazı anksiyete ilaçları bağımlılık yapabilir ve aniden bırakıldığında yoksunluk semptomlarına neden olabilir.

Hangi anksiyete ilaçlarını alacağımı nasıl bileceğim?

Birçok reçeteli ve reçetesiz anksiyete ilacı mevcuttur. Hangi ilacın sizin için en uygun olduğunu belirlemek için seçenekleri sıralamanıza yalnızca bir tıp uzmanının yardımcı olabileceğini unutmayın . Bu tür kararları bağımsız olarak vermemek önemlidir.

Şu anda mevcut olan bazı ilaçlar arasındaki farkları tartışalım.

Reçeteli kaygı ilaçları

Anksiyetenin tedavisi olmasa da, reçeteli ilaçlar kalıcı ve kötüleşen anksiyete semptomlarının yönetilmesine yardımcı olabilir . Her ilacın potansiyel yan etkileri vardır ve bazıları uzun süreli kullanıldığında bağımlılık yapabilir. Kaygınızın ilaçlarla tedavi edilmesi gerekip gerekmediğini veya yaşam tarzı değişikliklerinin yeterli olup olmadığını belirlemenize yardımcı olması için uzman tavsiyesine başvurmanız önemlidir.

Xanax

Xanax veya alprazolam, anksiyete ve panik bozukluklarında yaygın olarak kullanılan farmasötik bir ilaçtır . Son derece etkili olan Xanax, benzodiazepinler adı verilen bir ilaç sınıfına ait ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sigortasız olarak 60 tabletin maliyeti genellikle 20 ila 45 dolar arasında değişiyor. Beyindeki GABA (gama-aminobutirik asit-A) reseptörlerine bağlanır ve sakinliği ve rahatlamayı teşvik ederek çalışır.

Xanax'ın yan etkileri yorgunluk, baş dönmesi, cinsel dürtüde değişiklikler ve kafa karışıklığını içerebilir . Anksiyete belirtilerini azaltmada etkilidir ancak oldukça bağımlılık yapıcı olabilir .

Xanax kısa etkilidir ve 6-27 saatlik kısa bir eliminasyon yarı ömrüne sahiptir, bu da hızlı bir şekilde çalışmaya başladığı ve vücutta çok uzun süre kalmayacağı anlamına gelir. Genellikle günde 3 defa kullanılması tavsiye edilir. Xanax kullanımını aniden bırakmak, yarı ömrünün kısa olması nedeniyle genellikle daha yoğun veya geri tepme kaygısına yol açabilir. Xanax kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan ilacı kullanmayı aniden bırakmamalısınız.

Daha uzun etkili başka benzodiazepinler de mevcuttur.

Benzodiazepinler

Anksiyete için kullanılan diğer benzodiazepinler arasında Ativan (lorazepam), Valium (diazepam) ve Klonopin (klonazepam) bulunur.

Benzodiazepinler, yarı ömrüne bakılmaksızın, genel anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu ve sosyal anksiyete bozukluğuna yardımcı olmak için genellikle kısa süreli (