Antalya'da teleferik faciasının raporu çıktı!

TAKİP ET

Antalya'da Ramazan Bayramı'nın 3. günü meydana gelen teleferik faciasında 1 kişi haaytını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak bilirkişi ön raporu çıktı! 1 Kişi Ölmüştü: Antalya'da Teleferik Faciasının Bilirkişi Ön Raporu Çıktı!

Antalya’da Ramazan Bayramı’nın 3. günü meydana gelen teleferik faciasında 1 kişi haaytını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak bilirkişi ön raporu çıktı!
1 Kişi Ölmüştü: Antalya’da Teleferik Faciasının Bilirkişi Ön Raporu Çıktı!

Antalya’nın turistik alanı Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kaza sonrası gelişmeler üzüntü ve panik oluşturmuştu. Kazanın ardından yapılan detaylı incelemelerde, mekanik açıdan önemli noktalara işaret eden bir rapor hazırlandı. Raporda, teleferik direğinin kritik bağlantı noktalarında yaşanan ciddi deformasyonların kaza sebebi olduğu belirtildi.

14 kişi gözaltına alındı, belediye başkanı dahil 5 kişi tutuklandı

Olayla ilgili olarak 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Bu şüpheliler arasında, kazanın işletmesinden bakım ve onarımına kadar çeşitli alanlarda sorumlu olan kişiler de yer alıyor. Belediye Başkanı da dahil olmak üzere 5 kişi tutuklanırken, diğer şüphelilere adli kontrol kararı verildi. Ancak incelemelerde dikkat çeken bir nokta var: Bakım personelinin mesleki yeterlilik belgelerinin eksikliği. Bilirkişi raporunda, “Risk değerlendirmesi içerisinde yer alan mesleki yeterlilik belgesine ithafen işletmeye belgelerin teslim edilmesi istenmesine karşılık dosya içerisinde bakım personelinden bazılarının mesleki yeterlilik belgelerinin bulunmadığı görülmüştür.” ifadesi kullanıldı

Yaşanan faciada bir vatandaş yaşamını yitirdi

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluğun yaşandığı teleferik tesisinde 12 Nisan’da meydana gelen kazada parçalanan kabinden düşen avukat Memiş Gümüş (54) yaşamını yitirmiş, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva yaralanmıştı.
Kazanın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, adli soruşturmanın titizlikle sürdüğünü vurguladı. Ayrıca, kazanın detaylı incelendiği ve ön raporun hazırlandığı belirtildi.

TWİTTER HESABIMIZI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ