Apple, vision pro karma gerçeklik başlığını tanıttı

TAKİP ET

Apple, California, Cupertino'daki Apple kampüsünde düzenlenen Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda bir video sunumuyla Pazartesi günü merakla beklenen karma gerçeklik kulaklığının perdesini kaldırdı.

Apple, California, Cupertino'daki Apple kampüsünde düzenlenen Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda bir video sunumuyla Pazartesi günü merakla beklenen karma gerçeklik kulaklığının perdesini kaldırdı.

3.499 ABD doları fiyatla satılan Apple Vision Pro kulaklık, gelecek yıla kadar satışa sunulmayacak, ancak yeni bir "uzamsal bilgi işlem" çağını başlatmayı vaat ediyor.

California, San Jose'de bir teknoloji danışmanlık firması olan Creative Strategies'in başkanı Tim Bajarin, "Bu, bilgi işlem tarihinde son derece önemli bir ürün" dedi.

TechNewsWorld'e "Apple bize grafik arayüzlü Mac'i verdi" dedi. "Sonra bize cep bilgisayarlı iPhone'u verdi. Bize tablet bilgisayarlı iPad'i verdi.”

"Her biri yeni bir çığır açtı" diye devam etti. "Artık dünyaya jestler, göz izleme ve konuşma tanıma ile yepyeni bir arayüz sunuyor."

"Teknoloji, gördüğümüz her şeyin çok ötesine geçiyor" diye ekledi. “Sanal gerçeklik dünyasında buna yaklaşan başka bir kulaklık yok. Bu, kulaklıktaki tam bir bilgisayar.”

Sınıfının En İyisi Donanım

Bir kayak gözlüğüne benzeyen Vision Pro, kullanıcının sanal ekranları gözleri, elleri ve sesiyle kontrol etmesini sağlayan sensörler ve bir 3D kamera da dahil olmak üzere teknolojiyle doludur.

Pilli Apple Vision Pro kulaklık

Apple Vision Pro, yüksek performanslı görevler için tasarlanmıştır ve tek bir şarjla iki saat çalışabilir. (Resim Kredisi: Elma)

Merkezi Oyster Bay, NY'de bulunan bir teknoloji danışmanlık şirketi olan ABI Research'ün araştırma direktörü Eric Abbruzzese, "Elbette buna uygun bir fiyat noktasıyla, sınıfının en iyisi donanım olarak rahatça yerleşecek gibi görünüyor" dedi.

TechNewsWorld'e "Göz izleme, özel silikon, yüksek piksel yoğunluklu ekranlar ve önemli bir sensör dizisi, bir VR başlığı için harika değerlerdir" dedi. "Vision Pro kadar özellikli bir kulaklık olduğuna inanmıyorum, ancak fiyatı bunun nedenini açıklıyor."

"Cihazın birinci nesil bir ürün olarak Pro lakabına sahip olması da ilginçtir - genellikle Pro markası vurmadan önce 'normal' bir cihazın en az bir yinelemesi vardır, ancak bu 'normal' ürünün altına girmesine izin vermek için kasıtlı geliyor. hem fiyat hem de performans açısından Pro” diye ekledi.

California, San Jose'deki SmartTech Research'ün başkanı ve baş analisti Mark N. Vena, uzun zamandır beklenen ürünün beklentileri karşıladığını belirtti.

TechNewsWorld'e “Bu, kafanıza taktığınız uzamsal bir bilgisayar” dedi.

Vena, Apple'ın cihaz için eğlence ve spor izlemekten üretkenliği artırmaya ve masaüstünü sanal ekranlar aracılığıyla genişletmeye kadar birçok ilgi çekici kullanım durumu gösterdiğini ekledi.

Apple sunumunda yer alan Disney CEO'su Robert A. Iger, Vision Pro konusunda oldukça heyecanlıydı.

"Gerçekten olağanüstü deneyimler yaratmak için olağanüstü yaratıcılığı çığır açan teknolojiyle birleştirerek hayranlarımızı eğlendirmek, bilgilendirmek ve onlara ilham vermek için sürekli yeni yollar arıyoruz" dedi. "Ve Apple Vision Pro'nun vizyonumuzu gerçeğe dönüştürebilecek devrim niteliğinde bir platform olduğuna inanıyoruz."

"Apple Vision Pro'yu ilk denediğimde beni en çok etkileyen şey, hayranlarımızı sevdikleri karakterlere yaklaştırmak ve hikayelerimize daha derinden dalmak için son derece kişisel deneyimler yaratmamıza nasıl izin vereceğiydi" diye devam etti. Bu platform, Disney'i daha önce imkansız olan yollarla hayranlarımıza ulaştırmamıza izin verecek."

Cihaz, artırılmış gerçeklik teknolojisinin görünürlüğünü de artıracak.

Bir Dallas pazar araştırma ve danışmanlık şirketi olan Parks Associates'te analist olan Kristen Hanich, Connected Consumer Newsletter'da "Tüketici alanında, artırılmış gerçeklik terimine aşinalık az," diye yazdı.

"Ancak tüketicilerin çoğu, artırılmış gerçeklik oldukları için değil, temel deneyimler tüketicilerde yankı uyandırdığı için kullanılan akıllı telefon uygulamaları olan Pokémon Go, Snapchat ve Instagram gibi popüler uygulamaları kullanıyor" diye devam etti.

"Apple'ın bugün bu kategoride yapması beklenen duyuru, marka gücü, içerik ekosistemi, geliştirici ilişkileri ve Apple'ın birinci sınıf deneyimlere odaklanması göz önüne alındığında farkındalığın ve benimsemenin artmasına yardımcı olacak" dedi.

İki Parçalı Dünyalar

Gartner analisti Tuong Nguyen, Sanal Gerçekliğin sizi başka bir zamana, başka bir yere götürmeyi vaat ettiği için çok fazla ilgi gördüğünü ekledi.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Vision Pro ile, diğer bazı cihazların da yaptığı gibi doğrudan geçiş yaptığı için fiziksel dünyaya bağlı kalmanızı sağlarken üzerine dijital öğeler de ekliyor" dedi.

Küresel bir pazar araştırma şirketi olan Circana'da (eski adıyla NPD) analist olan Ben Arnold, "Kulaklığı kullanabilir ve yine de anda kalabilirsiniz," dedi.

Enlighten - İşletmeler İçin Güvenilir Yapay Zeka

TechNewsWorld'e "Bana göre bu, şu anda piyasada gördüğümüzden farklı" dedi.

New York City tüketici teknolojisi danışmanlık firması Reticle Research'ün baş analisti Ross Rubin, Apple'ın duyurusunun karma gerçekliğin bugün geldiği noktayı yansıttığını belirtti.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Karma gerçeklik yapımcıları arasında gördüğümüz bir benzerlik, günümüzün içerik ve uygulamalarının yoğun bir şekilde kullanılmasıdır çünkü çok fazla karma gerçeklik, artırılmış gerçeklik içeriği yoktur" dedi.

"Yani, eğer Apple iseniz ve bu inanılmaz uygulama kitaplığına sahipseniz," diye devam etti, "bunu cihaza koymak ve ister daldırma ister birden fazla uygulama çalıştırma olsun, etrafında bir katma değer oluşturmak çok mantıklı. önünüzdeki karoların üzerinde.”

Yeni 15 inç Hava

Apple, Vision Pro'yu tanıtmanın yanı sıra birkaç başka donanım ve yazılım duyurusu yaptı.

M2 silikon tabanlı olması beklenen 15 inçlik Mac Air, önümüzdeki hafta 1.299 dolardan satışa sunulacak. 13 inç M2 Air, temel konfigürasyonu için 1.099 $'a satılacak ve 13 inç M1 Air, 999 $'dan serinin bir parçası olmaya devam edecek.

MacBook Air 15 inç önden ve yandan görünümler

Canlı yıldız ışığını, uzay grisini, gümüşü ve gece yarısı tonlarını sergileyen, MagSafe şarjı ve iki Thunderbolt aksesuar bağlantı noktasına sahip 15 inç MacBook Air'de ayrıca 3,5 mm kulaklık girişi bulunur. (Resim Kredisi: Elma)

Tüm Apple Silikonuna Dönüm Noktası Geçişi

Apple ayrıca Mac Studio bilgisayarını M2 Ultra ve M2 Max silikon ile yapacağını duyurdu. 1.999 dolardan başlayan fiyatlarla bu modeller de önümüzdeki haftadan itibaren satışa sunulacak.

Mac Pro da M2 Ultra silikona yükseltildi. 6,999 dolara satılacak ve önümüzdeki hafta satışa sunulacak.

Apple ayrıca iOS, iPadOS ve watchOS yazılım serilerini de yeniledi.

Abbruzzese, "Diğer duyuruların çoğu, önemli ürünlerden ziyade sahip olunması güzel görünüyordu" dedi.

"Tüm Apple ürünlerinin artık Apple silikon üzerinde olması, herkesin geleceğini bildiği ancak gerçekleşmesi için uygun bir sürenin gerektiği bir kilometre taşıdır" dedi.

"M2'nin yanı sıra özel bir XR yonga seti çalıştıran Vision Pro da şaşırtıcı değil ama yine de ilginç," diye devam etti. "Qualcomm, XR yonga seti pazarına hakim oldu ve şimdi 2024 ve sonrası için güçlü bir rakipleri var."

Apple Vision Pro kulaklık TechNewsWorld Apple California Cupertino