Aralarında Şanlıurfa'nın da olduğu 22 ilde operasyon

TAKİP ET

Gaziantep merkezli aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 22 ilde başlatılan FETÖ operasyonunda haklarında yakalama kararı verilen 57 şüpheliden 50'si gözaltına alındı.

Gaziantep merkezli aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 22 ilde başlatılan FETÖ operasyonunda haklarında yakalama kararı verilen 57 şüpheliden 50’si gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 22 ilde FETÖ’ye yönelik operasyonda darbe sırasında ve sonrasında aynı telefon hattını kullandıkları tespit edilen kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda söz konusu kullanıcıların örgütün Bylock haberleşme programını aktif hale getirmek için mesaj iletisi bulunduğu tespit edildi.

15 Temmuz darbe gecesinde kullanılan telefon hatlarının sahiplerini tespit eden emniyete güçleri belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler Başsavcılık kararı doğrultusunda aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında emniyet mensupları, asker, doktor ve avukatların da bulunduğu 57 kişiden 50’si gözaltına alındı. Diğer şahısların yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.