Aralarında Şanlıurfa'nın da Olduğu 32 İlde DEAŞ Operasyonu: 51 Gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 32 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Jandarma ekipleri tarafından son iki haftada gerçekleştirilen operasyonlarda; DEAŞ terör örgütüne üye olan, örgütle bağlantılı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan 51 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonlar; Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Zonguldak illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale de el konuldu.
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan valilikleri, cumhuriyet başsavcılıklarını, Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nı, il jandarma komutanlıklarını ve tüm jandarma personelini tebrik etti.
Yerlikaya, terörle mücadelenin çok boyutlu bir devlet refleksiyle yürütüldüğünü vurgulayarak, "Ülkemizin her bölgesinde huzur ve istikrarı sağlamak için yılın 365 günü, gece gündüz yürüttüğümüz operasyonlara aralıksız devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
“51 DEAŞ Şüphelisini Yakaladık”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) September 18, 2025
DEAŞ terör örgütüne üye olan,
Terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan,
Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapan 51 şüpheli Jandarmamız tarafından yakaladı.
Adana, Adıyaman, Amasya,… pic.twitter.com/XSqgxaO05n