Arazi kavgasında katliam! 9 ölü

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada, adeta katliam yaşandı. Kavgada 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada, adeta katliam yaşandı. Kavgada 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

İddiaya göre, ilçeye bağlı Serçeler köyünde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü.

İlk belirlemelere 8 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 3 kişi ise olay yerine geşen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan biri daha hayatını kaybetti.

Böylelikle kavgada ölü sayısı 9'a yükseldi, 2 yaralının tedavisi devam ediyor. Olay yerinde başlatılan çalışmalar ise devam ediyor. Olayın yaşandıüı arazide yaşanan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı olayın aydınlatılması için 3 savcı görevlendirdi.

Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olayda yaralanan M.A. ve A.A. adlı vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Olaya karıştığı değerlendirilen bir araç ve içindekilerin yakalanması yönünde çalışmalar devam etmektedir. Olayda kullanılan silahlar ele geçirilmiş olup, güvenlik güçlerimizce karadan ve havadan geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmıştır."

Olayda hayatlarını kaybedenlerin isimleri şöyle:

O.T, S.T, H.T, M.C.T, M.E.A, S.A, M.A. Y.A. ve Ö.A.
 

bismil kavga arazi kavgasi diyarbakir kavga