Asgari ücret toplantısı sona erdi! 'Ortada bir rakam yok'

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu 2024 yılı asgari ücretini belirleme çalışmaları kapsamında 2. Toplantısını gerçekleştirdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu 2024 yılı asgari ücretini belirleme çalışmaları kapsamında 2. Toplantısını gerçekleştirdi. 

İlk toplantısını 11 Aralık 2023, Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı asgari ücretini belirleme çalışmaları kapsamında gerçekleşen 2. Toplantını sona erdirdi.

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ağar: Henüz ortada bir rakam yok

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, insanların alım gücünü düşünerek markette nasıl alışveriş yapacak, haftada bir defa çocukları ile birlikte bir restauranta gidebilecek mi? Bunların pek mümkün olmadığı görülüyor. Üçlü mutabakatla bu sorunu aşabiliriz diye düşünüyoruz. Henüz ortada bir rakam yok. Bunu detaylı bir şekilde görüşerek bir sonuca gitmeyi kısa zaman içinde düşünüyoruz. Asgari ücretin anlamı en az ücret demektir.” Dedi. 

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçim şartları belli, asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli. Ev kirası, elektrik, su, doğal gaz ücretlerini ödeyemediklerini biliyorum. Büyükşehirlerde 10 bin liranın altında ev bulunmuyor. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Bu insanların alım gücünü düşünerek markette nasıl alışveriş yapacak, haftada bir defa çocukları ile birlikte bir restauranta gidebilecek mi? Bunların pek mümkün olmadığı görülüyor. Üçlü mutabakatla bu sorunu aşabiliriz diye düşünüyoruz. Henüz ortada bir rakam yok. Bunu detaylı bir şekilde görüşerek bir sonuca gitmeyi kısa zaman içinde düşünüyoruz. Asgari ücretin anlamı en az ücret demektir.”


 

asgari ücret ekonomi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı