Atatürk Barajı'nın patlama riski var mı? Beklenen açıklama geldi!

TAKİP ET

Beklenen açıklama geldi Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın sosyal medya hesabından 'Şanlıurfa'da Fırat Nehri'nin taşması üzerine büyük bir felaket bekleniyor' şeklinde paylaşım yaptığı iddia yalanlandı.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın sosyal medya hesabından “Şanlıurfa’da Fırat Nehri’nin taşması üzerine büyük bir felaket bekleniyor” şeklinde paylaşım yaptığı iddia yalanlandı. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Yayımlanan bültende Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, tarafından yapıldığı iddia edilen paylaşımın gerçeği yansıtmadığı duyuruldu. 

Yayımlanan yeni bültende söz konusu iddialara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Şanlıurfa’da fırat nehri’nin taşması üzerine büyük bir felaket bekleniyor. İddiası Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan adına açılan hesaplardan paylaşılan, “Şanlıurfa’da Fırat Nehri’nin taşması üzerine büyük bir felaket bekleniyor” şeklindeki iddialar doğru değildir. Korku ve paniğe yol açmak amacıyla yapılan bu paylaşımların kaynağı, sahte hesaplardır. Söz konusu hesapların Şanlıurfa Valiliği ile herhangi bir ilgisi yoktur. Ayrıca Ayhan’ın böyle bir açıklaması bulunmamaktadır.”

 

Şanlıurfa Atatürk Barajı sel