Bakan Bekir Bozdağ'dan Urfa'daki kira artışlarına ilişkin açıklama

TAKİP ET

Deprem sonrası kira fiyatlarındaki aşırı artış ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan bir açıklama geldi.

ŞANLIURFA - Deprem sonrası kira fiyatlarındaki aşırı artış ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan bir açıklama geldi.

Şanlıurfa Valiliği'nde Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıda bir açıklama yapan Adalet Bekir Bozdağ, depremi fırsat bilerek aşırı zam yapanlar ile mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi. Bakan Bekir Bozdağ, “Bunlarla ilgili vatandaşlarımızın şikayetleri halinde pek çok cumhuriyet başsavcılığımız soruşturma başlatmış onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir hukuk içinde bunlarla ilgili yapılması gereken her ne varsa Cumhuriyet Başsavcılığımızın yaptıklarını bundan sonra da yapacaklarını ifade etmek isterim” dedi.

Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

 “Kira artışıyla ilgili sorun Urfa’mızda da var, başka illerde de var. Sadece afet bölgelerinde değil. Afet bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız afet yaşanmamış bölgelerine gitmemesi nedeniyle oralarda da kira artışlarında bir yükselmeyi hep beraber görüyoruz. 

Gereken mücadele veriliyor mu?

Bunlarla ilgili vatandaşlarımızın şikayetleri halinde pek çok Cumhuriyet Başsavcılığı'mız soruşturma başlatmış. Onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir. Hukuk içinde bunlarla ilgili yapılması gereken her ne varsa Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın yaptıklarını bundan sonra da yapacaklarını ifade etmek isterim” 

Kira fırsatçılarına ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "

"Adalet Bakanımız Sn. Bekir Bozdağ başkanlığında Afet Koordinasyon Merkezi’mizde yapılan toplantının ardından, Sayın Bakanımız açıklamalarda bulundu. Fahiş kira artışına dair şikayetler üzerine başsavcılıkların soruşturma başlattığını ve adli süreçlerin işlediğini belirtti." ifadelerine yer verildi.

bekir bozdag adalet bakani bekir bozdag sanliurfa haberleri kira artislari