Bakan Göktaş, Urfa'ya yapılan yatırımlara ilişkin değerlendirmede bulundu

TAKİP ET

Şehir Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Şehir Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Gün boyu çeşitli temaslar ve ziyaretler gerçekleştiren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Şanlıurfa’da yapılan yatırımlara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Öğle saatlerinde Şanlıurfa GAP Havalimanı'na inen Bakan Göktaş’a AK Parti Mehmet Ali Cevheri, Cevahir Asumun Yazmacı, AK Parti eski Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avcı, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, ilçe Belediye Başkanları tarafından karşılandı. 

İlk olarak Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Göktaş, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'tan kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü makamında ziyaret eden Bakan Göktaş, daha sonra STK temsilcileriyle buluştu. 

Ardından Eyyübiye'nin Yenice Mahallesi'ndeki Kadın ve Aile Merkezi'nin açılışına katılan Göktaş gençler ile de bir araya geldi.

Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş şunları kaydetti:

"Şanlıurfa ülkemizin refahına önemli katkılar sunan bir şehrimiz. Şanlıurfa, tarihi, kültürü, bereketli toprakları ve unutulmaz lezzetleriyle eşsiz bir potansiyel sunuyor.

Bu yıl 6 Şubat depremlerinden dolayı ülkece zorlu bir süreç yaşadık. Özellikle depremden etkilenen 11 ilimizde hayatın akışı değişti. Bu illerimizden biri olan Şanlıurfa’daki çalışmalarımızda depremin açtığı yaraları sarmaya devam ediyoruz. Şubat ayından bugüne 533 tır dolusu ayni yardımı halkımıza ulaştırdık. Ayrıca depremden etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfına 100 Milyon ek kaynak aktardık. Ayni ve nakdi desteğin yanı sıra psikososyal destek ekiplerimizle Şanlıurfa’da 130 bine yakın vatandaşımızın elini tuttuk, acısına ortak olduk.

125 çocuk koruyucu aile yanında kalıyor 

Şanlıurfa’da 125 çocuğumuz koruyucu ailelerimiz tarafından yetiştiriliyor, 35 çocuğumuz ise kalıcı olarak yeni aileleriyle birlikte yaşıyor. Geleceğimizin güvencesi olan bu çocuklarımız için 2012 yılından bugüne, 176 milyon lira kaynak ayırdık. 

Şanlıurfa’da Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde 157, Özel Engelli Bakım Merkezlerinde 274 engelli vatandaşımız yaşamakta. Bakım kurumlarımızda misafir ettiğimiz vatandaşlarımızla birlikte yaklaşık 20 bin kişiye evde bakım yardımı sunuyoruz. Bu hizmetimiz için 2006 yılından beri 2,8 milyar lira ödenek ayırdık.

2023 Ocak-Haziran döneminde 36 bini aşkın yaşlımıza 418 Milyon lira, 36 bin 169 engelli ve engelli yakınına 380 Milyon lira yardım ödemesi yaptık."

Şanlıurfa bakan Mahinur Özdemir Göktaş