Bakan Koca: Doktora saldıranların serbest kalmalarına itiraz edildi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde doktora saldıranların mahkeme tarafından serbest bırakılmasına Sağlık Bakanlığından itiraz geldi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde özel bir sağlık merkezinde çalışırken hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor kendisine saldıranların serbest kalması ile birlikte diplomasını yırtarak istifa ettiğini duyurdu.
Yaşanan bu gelişme üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Koca, görev başındaki doktora saldıranların adli kontrol şartı ile serbest kalmasına itiraz edildiğini açıkladı.

Bakan Koca zanlıların serbest kalmasına itiraz edildiğini şu cümleler ile duyurdu:
"Urfa'dan yeni haber. Viranşehir’de özel bir tıp merkezinde yaşanan şiddet suçunun şüphelileri hakkında verilen adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılama kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, Asliye Ceza Mahkemesine itiraz edilerek şüphelilerin tutuklanması talep edilmiştir."

NE OLMUŞTU!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde acil bir tıp merkezi'nde görev yapan doktor Şeyhmus B. SGK sisteminde yaşanan arıza nedeniyle hasta yakınları tarafından darp edildi. Doktorun şikayetçi olması üzerine mahkemeye sevk edilen hastalık serbest kaldı. Yaşanan bu gelişme üzerine doktor adliye önünde diplomasını yırtarak istifa etti.

Urfa'da doktora şiddet güvenlik kamerasına yansıdı


Saldırganlar serbest kalınca doktor istifa etti