Bakan Özer: Kültür okuryazarlığı hiç konuşulmuyor

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yeni bir süreç başlatılacağını söyledi. 'Kültür okuryazarlığı hiç konuşulmuyor' diyen Bakan Özer, 'Bu topraklara dair kültür kodları, değerleri, onların ne olduğunu hem öğrenme hem içselleştirmeyle ilgili yepyeni bir süreci başlatacağız' diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bilecik'te Valilik ziyaretinin ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilde tüm bürokratlarıyla sahada olduğu belirtti.

2022-2023 eğitim öğretim yılında yeni proje

Burada yeni eğitim öğretim yılında hayata geçirecekleri projeden bahseden Bakan Özer, şöyle konuştu: “Yıllardan beri Türkçe okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı konuşuluyor. Kültür okuryazarlığı hiç konuşulmuyor. Bu çok kritik bir şey. Özellikle Bilecik'e sakladık bu müjdeyi. Çünkü Bilecik, Osmanlı'nın kuruluşunun ilk nüvelerinin başladığı bir ilimiz. Bu topraklara dair kültürün okuryazarlığıyla ilgili çalışmalarımız bitti. İlk çalışmaları inşallah yaz okuluna giden öğrencilerimiz üzerinde genel tespitleri yapacağız ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle de öğrencilerimizin bu topraklara dair kültür kodları, değerleri, onların ne olduğunu hem öğrenme hem içselleştirmeyle ilgili yepyeni bir süreci başlatacağız. İnşallah bu da yıllardan beri şikayet edilen bir konunun çözümüne büyük katkı sağlayacak.”