Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!

TAKİP ET

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşımda bulundu. 

TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşımda bulundu. 

Kasım ayı enflasyon rakamları beklentilerin bir miktar altında gelirken; Bakan Şimşek, enflasyon verileri hakkında değerlendirmede bulundu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir. Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız.” Dedi.

Bakan Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir. C endeksindeki aylık artışlar önemli ölçüde zayıfladı: Eylül %5,28  Ekim %3,72  Kasım %1,96 Bu, enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ediyor. Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu. Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız.”

Enflasyon rakamları açıklandı!

TÜİK’ten Kasım ayı enflasyon rakamları açıklaması şöyle:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, TÜFE'deki değişim kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 60,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,98 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,40 olarak gerçekleşti.
 

son dakika enflasyon ekonomi bakan mehmet şimşek