Bakan Soylu'dan Urfa sınırındaki silah kaçakçılığına ilişkin açıklama!

TAKİP ET

Şanlıurfa sınırından Türkiye'ye kaçak silah sokmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alınan emniyet mensupları ve 1 avkata yönelik birinci ağızdan açıklama geldi. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa sınırından Türkiye'ye kaçak silah sokmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alınan emniyet mensupları ve 1 avkata yönelik birinci ağızdan açıklama geldi. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, silah kaçakçılık yaparken yakalanan 1 avukat ve emniyet mensuplarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu silah kaçakçılığı ile alakalı bir Emniyet Müdürü yok. Emniyet Müdürü de olsa başka bir rütbeli de olsa o da alınır" dedi.

Bakan Soylu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Elbette suç sadece sivillere yönelik bir hadise değildir, maalesef suçta kamu görevlilerini de görüyoruz. Önemli olan burada suçlu kim olursa olsun gereğini yerine getirmektir. Zaten 15 Temmuz darbesi de kamu görevlileri üzerinden biçimlendirilmeye çalışılan bir darbe teşebbüsüydü. maalesef çürük yumurtalar oluyor. Biz de gereğini yapmakla mükellefiz. Burası, Şanlıurfa bir sınır hattıdır. Bu sınır hattında şu anda güvenli bölge olarak nitelendirdiğimiz Telabyad ve Resulayn da var. Oradan getirdikleri kalaşnikofları burada yine bir zincir üzerinden başka yerlere aktarmak için bir yasa dışı silah kaçakçılığına başvuran bir ekibi yine güvenlik güçlerimiz, emniyet teşkilatımız, istihbaratımız başarılı bir şekilde tespit etti. Zincirin bir halkası bir avukattı. Avukat üzerinden yürüyerek 3 sivil, onu da polis memurunun bu işe karıştığını görünce hemen olay operasyonuna döndü. Burada 10 polis memuru, 3 sivil ile bir avukat gözaltına alındı. 9 polis memuru tutulandı ve 1 polis memuru da adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer 3 sivil ile bir avukat da tutuklandı. Böylece bu olayı gerçekleştirenlerin bir bölümü, tabii burada başka bir şey daha var, bunu da bilmenizi isterim, bu olayın ilk safhası. Burada dijitaller incelendikten sonra hangi hatta sirayet ettiği belirlenecek ve buna yönelik de bir genişleme imkanı olabilecektir. Bizim görevimiz suçluyu yakalamaktır. Cinsi, cibiliyeti, çalıştığı yer hiç önemli değildir. Kimse devletin üniforması altında suç işleme özgürlüğüne sahip değildir. Gereğini yerine getiriyoruz, getirmeye devam ederiz. Belki bir düzeltme yapmak gerekir. Bu işin içerisinde emniyet müdürleri de vardı diye bir değerlendirme yapıldı. Bu silah kaçakçılığı ile alakalı bir emniyet müdürü yok. Emniyet müdürü de olsa, başka bir rütbeli de varsa o da alınır”
 

şanlıurfa silah kaçakçılığı polis avukat bakan süleyman soylu