Baklavacıların fıstık restine üreticiden rest!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da fıstık üreticileri baklavada kullanılan boz fıstık üretimi konusunda önemli bir karar aldı. Baklavacıların fıstık ile ilgili dezenformasyon yaratması üzerine fıstık üreticileri harekete geçti.

Şanlıurfa’da fıstık üreticileri baklavada kullanılan boz fıstık üretimi konusunda önemli bir karar aldı. Baklavacıların fıstık ile ilgili dezenformasyon yaratması üzerine fıstık üreticileri harekete geçti. Şanlıurfa’da Esemkulu, İsaören, Kırkıpınar, Tülmen ve Hisarlar mahallelerinde fıstık üretimi yapan üreticiler baklavacıların fıstık fiyatlarını düşürmek için başlattıkları çalışmalara karşı harekete geçerek boz fıstık üretmeme kararı aldıklarını açıkladı.

Emeğimize sahip çıkmak için karar katılın çağrısı

Alınan kararı açıklayan üretici Muhittin Çoban, “Biz fıstık üreticileri olarak baklavacıları boykot etmek amacıyla boz fıstık hasat etmeme kararı aldık. Esemkulu, Tülmen İsaören, Kırkpınar ve Hisarlar mahallelerinde yaklaşık 20 milyon fıstık ağacı bulunuyor.

Bu bölgedeki üreticiler olarak boz fıstık üretmeme kararı aldık. Diğer üreticilerimizin de emeğini korumak adına bize katılacaklarından eminiz. Emeğimiz üzerinden kimsenin rant sağlamasına zengin olmasına izin vermemek için herkesi alınan  kararı desteklemeye davet ediyoruz” dedi.

Alınan boykot kararına fıstık üreticisinin destek olması bekleniyor.

Buğday türlerinde fiyatlar düşmeye devam ediyor


Baklavacıların tutumuna karşı bu kararı aldıklarını vurgulayan Muhittin Çoban şunları söyledi:

“Boz fıstık hasat etmeyi düşünen üreticilere söylüyorum; Arkadaşlar bu lobisi güçlü baklavacılar her zaman bizlerin sırtından para kazanmayı adet edinmişler. Bu dönemlerde piyasayı karıştırıp durgunluk yaratıyorlar. Sonra da su altı fıstığı ucuza kapıp servetlerine servet ekliyorlar.

Oyunu kuralına göre oynayacağız

Madem durum böyle biz de oyunu kuralına göre oynayıp boz üretimini durduralım kimse boz hasat etmeyi düşünmesin boz hasat eden olursa bile kavlatıp evinde deposunda saklasın biz bu oyunu hep birlikte bozabiliriz.

Ticaret Borsası açıkladı: Antep fıstığında son fiyatlar


Bu noktadan sonra çevrenizde boz hasat edeni görürseniz uyarın. ‘Baklavacıların emeğimizi çalmasına izin vermeyelim’ deyin. madem televizyonlarda yalan yanlış algılarla önümüze set çekmeye çalıştılar biz de boz hasadı yapmıyoruz. Ürünümüzü kırmızı edeceğiz. Bakalım oyunları bozuluyor mu bozulmuyor mu?. Klasik taktik şu çiftçi bozu hallere yığacak onlarda iki hafta içinde depoları doldurup kırmızıyı da aşağı çekmeye çalışacaklar.

Antep fıstığının faydaları nelerdir

'Boz fıstık hasat etmiyoruz'

Onun için biz kesinlikle boz hasat etmiyoruz. Hiç kimse boz hasat etmesin boz hasat etmedik diye kimse bize baskıda yapamaz. Ağaçlarda az ürün olduğu için kırmızıya bırakmak karlıdır. Yani ful olsa belki bir zorunluluk olurdu ama yüzde yirmi var. Onun için hepimiz kırmızı edeceğiz. Ayrıca 100 tl yeterli bir fiyat değil bayrama doğru 150 olmalı inanın siz boz hasat etmeyin bakın 150 nasıl görüyor.”

Karara çok sayıda üretici katıldı

Esemkulu Mahallesinden Muhittin Çoban, Hayati Çiftçi, Sedat Çiftçi, Aziz Çelik, İsaören Mahallesinden Halil Çulha, Mahmut Aslan, Faruk Çelik, Kırkpınar Mahallesinden Nihat Aslan, Cemal Bakır, Tülmen Mahallesinden Mahmut Rastgeldi, Hisarlar Mahallesinden Ferhat Elmas, Ömer Elmas