Balıklıgöl ücretli mi?

TAKİP ET

İslam aleminin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Balıklıgöl'e ziyarette bulunmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin Google'da arattığı sorulardan biri de Balıklıgöl ziyaretinin ücretli olup olmadığı yönünde. Günün her saati ziyarete açık olan Balıklıgöl'de ziyaretler tamamen ücretsiz olduğu gibi ticari alanlar haricinde her hangi bir bölümünde de ücret talebinde bulunulmaz.

ŞANLIURFA -  İslam aleminin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Balıklıgöl’e ziyarette bulunmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin Google’da arattığı sorulardan biri de Balıklıgöl ziyaretinin ücretli olup olmadığı yönünde. Günün her saati ziyarete açık olan Balıklıgöl’de ziyaretler tamamen ücretsiz olduğu gibi ticari alanlar haricinde her hangi bir bölümünde de ücret talebinde bulunulmaz.

Şehir merkezinde yer alan Balıklı Göl’e ulaşım son derece rahattır. Yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bölgeye ulaşım için; İpekyol Bulvarı’nı/D400 kara yolunu kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Balıklıgöl’e varmak isteyen yerli ve yabancı turistler kent merkezinde (Abide Kavşağı – Yeni Toplam merkezi) şehir için dolmuş duraklarından da otobüse binerek gidebilir.

Şanlıurfa Göbeklitepe

Yaklaşık olarak 3,5 derinliğe yaklaşık olarak 150 metre uzunluğunda olan gölde, balıklar kesinlikle avlanmamaktadır. Kutsal sayılan balıkların üremesi ve soylarının tükenmemesi için her türlü çalışma ve koruma faaliyeti yürütülüyor.

Kentin dini inanç merkezi konumundan olan ve her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’ü ücretsiz bir şekilde siz de ziyaret edebilirsiniz. Balıklıgöl havzası gün boyu ziyarete açıktır.
 

#balikligol balikligol haberleri urfa urfa haber urfa balikligol gobelitepe