Barış Pınarı ve Pençe-Kilit operasyon bölgesinde son durum

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör gruplarından arındırılan Şanlıurfa sınırındaki Barış Pınarı bölgesi saldırı girişiminde bulunan terör örgütü PKK/YPG mensubu  6 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör gruplarından arındırılan Şanlıurfa sınırındaki Barış Pınarı bölgesi saldırı girişiminde bulunan terör örgütü PKK/YPG mensubu  6 terörist etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonlarına ilişkin de açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanlığı 5 PKK'lının etkisiz hal getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa sınırında yer alan Barış Pınarı bölgesi ve Fırat Kalkanı bölgesinde 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Barış Pınarı bölgesinde hareketlilik

Çatışmalar ile ilgili, Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Suriye’de sivil halkın huzur ve güvenliğini bozmak isteyen teröristlere misliyle karşılık vermeye devam ediyoruz. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine taciz ateşi açan ve saldırı girişiminde bulunan 6 PKK/YPG'li terörist, başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi” denildi.

Pençe Kilit operasyon bölgesinde çatışmalar devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyon hakkında da açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız! Kahraman Mehmetçik, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyon bölgelerinde tespit ettiği 5 PKK’lı teröristi daha etkisiz hâle getirdi” ifadelerine yer verildi.