Başkan Bayık, deprem, sel ve Ramazan ayı çalışmalarını anlattı

TAKİP ET

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, deprem ve sel felaketlerinin etkili olduğu Şanlıurfa ve Hilvan'da yaptıkları çalışmaları Ajans Balıklıgöl mikrofonuna değerlendirdi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, deprem ve sel felaketlerinin etkili olduğu Şanlıurfa ve Hilvan’da yaptıkları çalışmaları Ajans Balıklıgöl mikrofonuna değerlendirdi. 

Deprem sürecinde ve sonrasında yapılan çalışmaları anlatan Başkan Bayık, Hilvan’ın yanı sıra komşu kent Şanlıurfa’da da çalışmalar yaptıklarını söyledi. Adıyaman’da temizlik ve dezenfekte çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Bayık, ilçeye gelen Adıyamanlı depremzedelere yönelik de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

‘Ramazan çadırında iftar veriyoruz’

Ramazan ayı boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Bayık, “Bugün mübarek Ramazan ayımızın 15 gününü geride bıraktık. Başta mübarek Ramazan ayının tüm Hilvan ve Müslüman ülkelerine huzur ve barış getirmesini diliyorum. Ramazan ayı yardımlaşma, dostluk ve bir araya gelmenin olduğu mübarek bir ayımızdır. Bu yıl Ramazan ayında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeynel Abidin Beyazgül Başkanım ile beraber Ramazan'ın 1 günü başladık ve Ramazan boyunca her gün hemşirelerimize iftar yemeği verdik ve vermeye devam edilecek” dedi.

‘Vatandaşlarımız ile soframızı paylaşıyoruz’

İftar çadırının yanı sıra vatandaşları evlerinde ziyaret ettiklerini de söyleyen Başkan Bayık, “Bunun dışında özellikle her akşam teravih namazından sonra daha önce isimleri bize kayıtlı olan vatandaşlarımıza ve aynı zamanda sosyal yardımlaşma müdürlüğünde isimleri kayıtlı olan hemşirelerimizin de isimlerini alarak her akşam hem ziyaret ediyoruz hem de Ramazan paketlerini teslim ediyoruz. Kendilerine yetişemediğimiz aileler ise belediyeye geliyor ve onlar için de gereken çalışmayı yapıyoruz” diye konuştu.

İlçeye gelen depremzedeler yalnız bırakılmadı

Ramazan ayında sadece Hilvanlılara yönelik çalışmalar yapmadıklarını söyleyen Başkan Bayık, “6 Şubat'ta Maraş merkezli yaşanan deprem felaketinden dolayı ilçemize gelen Adıyamanlı misafirlerimiz oldu. Bu misafirlerimizi de bazen iftar çadırında ağırlıyoruz bazen de evlerinde ziyaret edip beraber iftar sofrasını paylaşıyoruz. İlçemize gelen depremzede kardeşlerimizin hep yanında olduk ve ihtiyaçlarını giderdik” şeklinde konuştu.

Hilvan'da Korçik Deresinde temizlik çalışmaları devam ediyor

‘Deprem sürecinde ve sonrasında çalışmalarımız devam ediyor’

İlçe merkezi ve kırsalında başlatılan deprem çalışmaları hakkında son durumu paylaşan Başkan Bayık, “İlçemizde 279 acil yıkılması gereken ev tespit edildi. 429'a yakın da ağır hasarlı evlerimiz var. İlçe kaymakamlığımız koordinasyonunda Hilvan Belediyesi olarak 2 tane kepçe ve 2 tane kamyonun yanı sıra araç gereç olarak beraber ortak hareket ederek çalışmalarımızı yapıyoruz. 

Hilvan'da sel ile mücadele devam ediyor

Kaymakamlığımız yıkılacak olan binaların listesini çıkarıyor ve muhtarlara bildiriyor. Bu listeler 3 gün askıda kaldıktan sonra o evlerde ikamet eden vatandaşlarımızla görüşmeler yapılıyor. İçeride eşyaları varsa ikaz ediliyor ve bunları çıkarıyorlar. Şehir merkezinde ise eğer doğalgaz, su ve elektrik kesimleri yapılıyor. Bu işlemlerden sonra araçlarımız ile bu yapılar yıkılıyor. Vatandaşlarımıza zarar ziyan gelmemesi için çalışmalar yürütülüyor.” ifadelerine yer verdi.

Kırsal mahallelerde yıkım devam ediyor

Depremin vurduğu kırsal ilçelerde yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Başkan Bayık, “Kovancı köyümüzde mevcut acil yıkılması gereken evler yakıldı. Şu anda onların molozları taşınıyor. Bunun yanı sıra Hoşin (Uluyazı) Kepirhisar, Akçaören ve Aslanlı mahallelerimizde de zarar gören evlerin yıkılması için kaymakamlığımızla beraber ortaklaşa çalışmamız devam ediyor.” İfadelerini kullandı.
Hilvanlılar, Adıyaman’a yardıma ilk koşanlardan oldu

Hilvan'da ağır hasarlı konutların yıkım çalışması devam ediyor

Maraş merkezli yaşanan depremde yıkıma uğrayan Adıyaman’da yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Bayık, şu ifadeleri kullandı: 

“Adıyaman depreminin ikinci gününde Biz Hilvan Belediyesi olarak önce kendi imkanlarımızla belediyemizin bütçesi ile özellikle zaruri olan gıda, çocuk bezi, battaniye ve ısıtma cihazları ayarladık. Adıyaman'daki AFAD yetkileri ile görüşerek ihtiyaçları doğrultusunda 2 kamyona yakın malzeme gönderdik.

Bizzat ben de meclis üyelerimizle beraber ellerimizle orada teslim ettik. Ondan sonra yine vatandaşlarımıza işbirliği yaparak 10 gün boyunca kampanyalar yaptık. Meydanlarda kamyonlarımızla Adıyaman'a yardım göndermeye çalıştık.

Hilvan Belediyesi olarak koordinasyonunda görev alan Halfeti Belediye başkanımız sayın Şeref Albayrak, görüşüp orada özellikle bize temizlik sorunu olduğunu biz de 1 nolu kampta bir ay boyunca hem hijyen malzemelerini, gıda malzemelerini ondan sonra orada haşere de karşı ilaçlamayı aralıksız sürdürdük. Çünkü orada yıkımdan sonra herhangi bir salgın hastalığın yayılmaması için ilaçlama konusuna önem verdik. Oradaki hemşerilerimizle beraber acı günlerinde beraber olduk. Depremde şehit olan bütün hemşehrimize Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarına sabırlar diliyorum.”

Vali Ayhan depremden etkilenen Hilvan'da incelemelerde bulundu

‘Alınan önlemler Hilvan’ın selden etkilenmesine engel oldu’

Deprem felaketinden sonra Şanlıurfa’yı vuran sel felaketinin ilçeye yansımalarını değerlendiren Başkan Bayık şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’da sel felaketi özellikle merkezde etkili oldu. Bu felakette şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır diliyorum. Tabii ki ani bir yağmur baskını oldu. Normalde Şanlıurfa'da 3 ayda kış mevsiminde 1 metrekareye 75 kiloya yakın yağmur yağıyor ama maalesef 2 günde 75 kiloya yakın yağmur yağdı. 

Özellikle büyük şehirde büyük zararlar oldu. Fakat Hilvan ilçemizde ilçenin içinden geçen Korçık deremiz var. 2011 yılında Avrupa Birliği projesi desteği ile Korçık Deresi'nde ıslah çalışmaları başladı. 2012 yılında bu çalışmalar bitti. Duvar yükseklikleri 8 metre tabanı ise en dar yer 6 metre yani bu Korçık Dere’mizin düzgün yapılmasından dolayı ilçemiz herhangi bir zarar görmedi.

Başkan Bayık: Yolu yapılmamış mahalle kalmayacak

Tabi yine Hilvan ŞUSKİ Şube Müdürlüğü ve Hilvan Belediyesi olarak meteorolojiden gelen uyarılar doğrultusunda ilçe merkezinde ne kadar ızgara varsa hepsi temizlendi hatta çoğu zaman kapakları açık bırakıldı.

Korçık Deresi’nde temizlik kampanyası başlatarak önlemleri arttırdık. Hilvan ilçemizde de fazla yağmur yağdı ama insanlarımız zarar görmedi. Bu noktada emeği olan bütün personellerimize çok teşekkür ediyorum.”

ÖZEL HABER: AJANS BALIKLIGÖL - HİLVAN TV

aslan ali bayik hilvan belediyesi deprem hilvan haber sanliurfa haberleri hilvan deprem