Başkan Bayık, Hilvan Sulama Projesini Bekir Bozdağ'a iletti

TAKİP ET

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, seçim bürosu açılışı için Hilvan'a giden Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ'dan Hilvan'ın sulama projesini Hilvanlılar adına istedi. Başkan Bayık, Hilvan Sulama Projesinin ilçe için önemine dikkat çekerek, projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

HİLVAN- Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, seçim bürosu açılışı için Hilvan’a giden Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ’dan Hilvan’ın sulama projesini Hilvanlılar adına istedi. Başkan Bayık, Hilvan Sulama Projesinin ilçe için önemine dikkat çekerek, projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlenen açılış programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Bayuk, Kadın Kolları Başkanı Melahat Beyret Şık, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “ Kütüphanemiz yapıldı. Semt pazarımız ihaleye verildi. Yine Toprak Mahsulleri Ofisinin eski yerinde 30 bin metre kare belediye adına alındı. Parasını da Büyükşehir Belediyemiz ödedi. Ve şu anda yine Büyükşehir Belediyemiz Hilvan merkezinde 12 bin metre kare büyük park yaptırdı. Hizmete de verilmiştir. Şimdi değerli Hilvan hemşehrilerimiz ve yine AK Parti döneminde hizmetler Hilvan'a peş peşe gelmiş. 

Bakıyoruz şu anda 6'lı ittifak bir araya gelmişler sandalyeleri paylaşıyorlar. Bakanlıklar her biri gidende bir iki bakanlık veriliyor. Daire başkanlıkları bütün kurumlar peşkeş çekilmiş. Masanın 7. adayı görülmüyor, HDP, 8. aday Türkiye Kominist Partisi o da görünmüyor. Şimdi de meclis başkanı kim olacak, ekonomiye kim bakacak. Amerika'yı mı dinleyeceğiz, Fıransa'yı mı dinleyeceğiz acaba ne yapacağız? 

Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan, bütün dünyada şimdi saygıyla sayılan bir lider, bir reis. Dünyada bir tahıl krizi oluştu, Cumhurbaşkanımız bu krizi çözdü. Yoksa Afrika ülkeleri, Avrupa ülkeleri belki şu anda açlık çekeceklerdi. Doğalgaz krizi oluyor, Cumhurbaşkanımız çözüyor. Ermenistan sorunu oluyor, diyorlar 'Recep Tayyip Erdoğan ne derse biz kabul ediyoruz.' Gayrimüslim bir devlet olmasına rağmen dünyada sevgiyle saygıyla sayılan bir devlet özellikle ben buna değinmek istiyorum.

Çok değerli hemşehrilerimiz şu anda Suriye sınırında mıyız? Şanlıurfa'nın sınır boyunca 3 tane ilçesi var. Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar, şanlı askerlerimiz Suriye'ye girmeden önce görüyordunuz; her gün bir roket Akçakale ye geliyor. Suruç'a geliyor. Ceylanpınar'a geliyor. Ve insanlar tedirgin nerdeyse bir göç başlayacaktı. Karşı taraftan Amerika PYD/PKK örgütüne 2 bine yakın tır silah gönderdi. Rusya bir yandan destek veriyor. 

Cumhurbaşkanımız diyor ki her an girebiliriz malasef Amerika ve Rusya batı güçler bizi hesaba almadılar. Bir gün türk askerlerimiz Suriye sınırına girdiler ve neden girdiler bizim kimsenin toprağında gözümüz yok sadece kendi güvenliğimizi sağlamak için Suriye sınırına girdik. Ve Cumhurbaşkanımız bunu her yerde dile getiriyor. Bizim Türkiye'de kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama gerektiği zaman biz vatandaşlarımızı korumak için jandarma gibi Katar'a da gideriz, Suriye'ye de gideriz. Ve şu an Amerika ne yapıyor, bu seçimi bekliyor. 6'lı ittifak 7'li ittifak seçimi kazanırsa Türk askeri Kılıçdaroğlu tarafından Suriye'den geri çekilecek. PYD/PKK orda bir devlet kuracak, huzurumuz kaçacak hiç birimiz rahat etmeyeceğiz.

Özellikle Hilvan çok değerli hemşehrilerim 1980 öncesi PKK terör örgütünün yarattığı terörü gördünüz. İnsanlar ikiye bölündü kimse kimseye selam veremedi. Herkes işini bıraktı, göç edenler göç etti. Nerdeyse artık arazileri bölüştürüyorlardı. Bundan dolayı terörden en çok zarar gören ilçelerden Hilvan'dır. 

Hilvan olarak ne yapacağız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz. 

Hilvan'da en çok oy çıkan ilçe bizim ilçe olsun. Çünkü bu iktidar giderse hizmette gider. Terör gelir huzur kaçar.

Sayın bakanım; bizim Hilvan 800 bin dönüm tarım arazimiz var. Atatürk Barajı'na yakınız. Fakat tarımsal sulamadan faydalanıyoruz. Ben Hilvan halkı adına tarımsal sulama istiyoruz. Sayın bakanım bu konuda gerçekten çiftçilerimiz mağdur. 

İnşallah bunu sizden talep ediyoruz. Büyüksehir Belediye başkanımız ve milletvekili adaylarımız burada teşekkür ediyorum beni sabırla dinlediğiniz için."
 

şanlıurfa hilvan ak parti siyaset seçim bakan