Başkan Beyazgül: Ucuz konutlar yapacağız

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Beyazgül Şunları söyledi:
"Şanlıurfa Kuzey şehir projesi bugün meclisimizden geçti. Uzun süredir bürokrat arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları neticesinde belediye meclisine geldi. Meclisimizden sonra da çalışmalarımız devam edecek. 

Büyükşehir 2  bin 500 konut yapacak

İlk etapta 2 bin 500 civarında konutu Kuzey şehir dediğimiz bölgede yapmak.  Bunun tapularının önemli bir kısmı da yaklaşık 10 gün önce belediyemiz bünyesine geçti. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da istişare ederek 6 katlı binalardan oluşacak ve %60 yeşil alan yer ayırdık.

Üniversite için yer ayrıldı

120 dönüm de üniversiteye yer ayırdık.  Şimdi bununla ilgili karar meclisimizden çıktıktan sonra uygulamaya geçeceğiz. Uygulamaya geçtiğimiz zaman da halkımızın taleplerin toplayacağız burada 2+1, 3+1 ucuz konutlar oluşturacağız. 

25 bin konut yapılmış olacak

Yer belediyemize ait olduğu için yapım işinde büyük ihtimalle belediyemizin Beltaş şirketine havale edeceğiz. Böylelikle bir uydu kent oluşturacağız. TOKİ ile de görüşmelerimiz devam ediyor. TOKİ de aynı şekilde devam ederse 25.000 konutluk bir şehir olacak bu yaklaşık 100.000 kişilik bir şehir anlamına geliyor.

TOKİ de ihale yapacak

Buna Urfa'nın ihtiyacı vardı. Uzun süredir Urfa'da hemşerilerimizle görüştüğümüz zaman konut ihtiyacının çok önemli safhaya geldiğini duyuyorduk. Bu arada temmuzun 15'inde de 2000 konut ihalesini TOKİ yapacak. İnşallah onlar da tamamlanınca devam eden etaplarda Urfa'nın konut ihtiyacını gidermeye çalışacağız."

Balıkayağı Bulvarı için Ankara'ya gidiyor

Şanlıurfa’da kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu çözüme kavuşturmak için projelerin bir bir hayata geçirildiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, “Abide Kavşağının yapımına başladık. Bir ilki gerçekleştirerek Abide Kavşağına sayaç takarak geri sayım başlattık. Ankara’ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere gidiyorum. Balıkayağı Bulvarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için mutabakata vardık.

Kentsel dönüşüme dikkat çekti

Fuar merkezine kadar olan kısmı ise inşallah belediyemiz tarafından yapılacak. Kırsal yollarımızın yüzde 85’ini bitirdik yüzde 15’lik kısmını ise bu yıl içinde bitiyor. Şehrin çöküntü alanlarını, kentsel dönüşüm alanlarını, tapu sorunlarına ilişkin konularına çok güçlü bir şekilde girmeye başladık. Şanlıurfa’ya tamamen hâkim olduk. Hizmetimizi sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Halk ekmek için çalışma başladı

Başkan Beyazgül, Halk ekmek çalışmasının tamamlandığını belirterek en kısa sürede Şanlıurfalı vatandaşların daha kaliteli ve ucuz ekmeğe ulaşabileceklerini söyledi.