Başkan Ferhat Karadağ'dan Dicle Elektrik'e tepki!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, haklarını istedikleri için işten atıldığı iddia edilen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin çalışanlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, haklarını istedikleri için işten atıldığı iddia edilen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin çalışanlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Dicle Elektrik A.Ş’nin elektrik dağıtım hizmeti verdiği 6 ilde ve bağlı ilçelerde bir araya gelen şirket çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı. Yapılan eylemler sonra şirketin eylemlere katılan bazı personelleri işten attığı iddia edildi.

Yaşanan bu gelişme tepkileri de beraberinde getirdi. İşten çıkarmalara tepki gösterenlerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ oldu.

DEDAŞ çalışanları Urfa dahil 6 ilde iş bırakma eylemi yaptı

Başkan Karadağ yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde, çalışma şartlarının düzeltilmesi adına DEDAŞ çalışanları eylem düzenlemişti. Aldığımız duyumlara göre DEDAŞ, haklarını talep etmek için eylem yapan personelleri tek tek işten çıkarmaya başlamış. 

Her konuda, yaptığı haksızlıkla gündeme gelen DEDAŞ, Bu zor süreçte emekçilerin şartlarını düzeltmek yerine, işçileri işten çıkarıyor. Çalışma şartlarının düzeltilmesi ve haklarını talep etme adına eylem yapmak suç değildir.” ifadelerine yer verdi.

DEDAŞ çalışanları haklarını istiyor

ferhat karadag chp chp urfa dedas dicle elektrik