Başkan Kılıç: Mikroçip için ek süre tanınabilir

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, evcil hayvanlara çip takma işlemlerinde, 31 Aralık olarak belirlenen yasal sürenin son günü geldi çattı. İşlemlerini son güne bırakanlar Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da, evcil hayvanlara çip takma işlemlerinde, 31 Aralık olarak belirlenen yasal sürenin son günü geldi çattı. İşlemlerini son güne bırakanlar Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle başlayan sürecin sonuna gelindi. Gelinen aşamada mikroçip taktırmayanlar telaşı ve oluşturduğu yoğunluk gözlerde kaçmadı.

50 yıllık Çoban anlatıyor: Urfa Gureğhi eskiden beri bu topraklardaydı

Neler isteniyor?

Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’nde hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri yer alıyor.
Yapılan bu uygulama ile hayvana ilişkin ameliyatlar dahil bütün bilgiler yer alıyor.

‘Mikroçip taktırmalarını öneriyoruz’

Mikroçip uygulamasına ilişkin bir açıklama yapan Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpekleri Derneği Başkanı Yunus Emre Kılıç, “Evcil hayvanı olanların mutlak suretle mikroçip taktırmalarını öneriyoruz. Hayvana yönelik bütün bilgiler burada yer alacak. Hem hayvanın sağlığı hem de güvenliği açısında önem arz ediyor.”dedi.

Urfa'nın değeri Gureğh Çoban Köpeği ve özellikleri

‘Mikroçip için ek süre tanınmalıdır’

Mikroçip taktırmak için son günün 31 Aralık olduğunu belirten Başkan Kılıç, “Son günde yaşanan yoğunluk bize vatandaşların bu işleme sıcak baktığını gösteriyor. Bu yüzden işlemleri yetiştiremeyenler için  ek süre tanınabilir. Bu hayvanlarımızın sağlığı ve güvenliği için de olsa yapılmalıdır” diye konuştu.
 

mikrocip yunus emre kılıç gureğh guregh dernek