Başkan Polat: Kimse öğretmenlerimize sokak çapulcusu diyemez

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretmen atama töreninde "Boykot çağrısı art niyetli bir girişimdir. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız sokakta çapulcu musunuz? Bize yavrularıyla haşır neşir öğretmenler lazım' dedi. Cumhurbaşkanının bu açıklaması tepkileri de beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretmen atama töreninde "Boykot çağrısı art niyetli bir girişimdir. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız sokakta çapulcu musunuz? Bize yavrularıyla haşır neşir öğretmenler lazım” dedi. Cumhurbaşkanının bu açıklaması tepkileri de beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasına bir tepki de Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat’tan geldi. 

“Hiç bir kimse öğretmenlerimize sokak çapulcusu diyemez.” diyen Başkan Polat şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Hz. Ali’nin Öğretmenler için Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" dediği ilim İrfan dağıtan kutup yıldızlarına " Siz eğitim- öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklar da caddelerde çapulcu olarak, dolaşanlar mısınız? dedi.

Atatürk, öğretmenler, Cumhuriyet sizin eseriniz olacaktır demişti. Evet bugün ki Türkiye Cumhuriyeti Fedakâr, kahraman, vatanperver Türk öğretmenlerin eseridir. Hiç bir kimse öğretmenlerimize sokak çapulcusu diyemez. Ülkeyi idare edenlerin görevi Eğitimi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmaktır. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın temel aracı eğitimdir. Bilgi çağının yaşandığı günümüzde eğitim daha da önem kazanmıştır.

Eğitimimiz bilgi çağının gereklerine uydurabilmemiz için eğitim sistemimizi bütün kademelerinde reformlarla yenilememiz gerekiyor. Türkiye'yi daha güçlü yapabilmenin en kestirme yolu eğitimden geçiyor. Aydınlık gelecek ve aydınlık ufukların, aydınlık gönüllerden ve aydınlık zihinlerden geçiyor. Dünya şartları değişmiştir. Türkiye çağdaş uygarlığa uymalıdır; Eğitim de reform şarttır, üniversitede reform şarttır.

Dünya şartları ile ülke şartları beraber gözden geçirilerek götürülmesi lazımdır. Dünya Enformasyon ve bilim çağına geçmiş. Enformasyon ve bilim çağı ancak yükseköğretimin ileri seviyelere çıkmasıyla mümkündür. Ülkemiz de artan nüfusun getirdiği baskıyı hafifletmek için ve ya göğüslemek için bütün ümit ilim ve teknolojidir.

Onun için ülkeyi idare edenler zaman kaybetmeden ne yaparsa yapsın yeni kaynaklar temin etsin. Türkiye Uygar bir ülkenin adıdır; uygarlığın şartları vardır, çocuklarını okutmayan, çocuklarına istediği eğitimi vermeyen bir ülkeye Uygar demek mümkün değildir

Biz Demokrat kadrolar hep uygarlık kavgacısı olduk. Türkiye Cumhuriyeti Uygar bir Cumhuriyet olacaktır. 23 Ekim 1923' te Cumhuriyet ilan edilirken milli gelir 45 dolar. Türkiye’nin sadece 4. bin civarında İlk okulu var, 72 tane Orta okulu, 23 lisesi var. 200 bin öğrencisi ve 12 bin öğretmeni var.

Bu öğretmenlerin çoğu da okutmandır. Bir Darülfünun medresesi var bu da 1932 ' de Üniversite olmuştur şimdi ki Boğaz içi üniversitesi. Darülfünun içerisinde 9 tane yüksek okul ve 600' e yakın öğrenci vardır. Ve bir avuç öğretim üyesi vardır. Cumhuriyetin bütün iktidarları bilhassa Demokrat parti Başbakan Menderes ve Süleyman Demirel okul seferberliği başlattı.

Medarı iftiharımız Eski Devlet Bakanımız sayın Necmettin Cevheri 1965 yılında Adalet partisi İktidar oldu " biz her köye bir anda okul yapamayız fakat tüm köy çocuklarının eğitim görmesi ve okuması için her ilçede birer yatılı bölge okulu yaptık kaymakamlar köy köy dolaşarak Çocukları okula kayıt yaptırarak yatması, giyinmesi ve her türlü ihtiyacını devlet olarak karşılıyordu" hedefimiz her ilde bir üniversite yapmaktı Yüce Allah bize nasip etti Şanlıurfa ' da Harran üniversitesini yaptık " demişti.

Bugün Allah ' a şükür 200 bin öğrenciden 18 milyon öğrenciye. 12 bin öğretmenden 1. Milyon 250 bin öğretmene 600 bin üniversite öğrencisinden 8. Milyon 500 öğrenciye, bir avuç öğretim üyesinden 180 bin öğretim üyesine. Bir Üniversite ' den yaklaşık 209 üniversiteye. Avrupa'daki üç devletin nüfusu kadar orta öğretim ve lise eğitimi öğrencimiz var bu büyük bir başarıdır.

Daha iyi bir gelecek kendiliğinden olmaz; bunun için çalışmak gerekir onun için 1923' te yanmış, yıkılmış bir Cumhuriyeti ileriye taşımak için gayretler hep daha iyi bir Türkiye'yi yapma istikametinde olmuştur. 1923' de nüfus 12 milyon bu gün 84 milyon bu günkü öğrenci sayımız o günkü nüfusumuzdan 6 milyon daha fazla.

Yine 1923' teki bütün öğrencilerimizin 4 kat fazlası öğrenci sadece Şanlıurfa ' da okuyor geldiğimiz yeri küçümsememek lazımdır. Burada öğretmenlerimizin büyük bir payı vardır. Kendilerine minnettarız, şükran borçluyuz. 2022- 2023 yılı eğitim ve öğretim yılı 2 hafta sonra başlayacaktır. AKP iktidar olmadan önce Doğru yol partisi iktidarında Öğretmen olan bir öğretmen hemen ataması yapılıyor idi.

Şimdi planlama rafa kalktı bir çok öğretmenin ataması yapılmıyor. Öğretmen ihtiyacı olduğu halde Ücretli öğretmen olarak ders saati ücreti ile çalışıyorlar aylık ellerine 2. bin 500 ile 3 bin 400 lira para geçiyor. Bu öğretmenler kadrolu arkadaşlarının 3' te 1' i maaş alıyor. Yarım sigorta ve pirim emeklilik hakkı elinden alınmış.

En güzel yıllarında komik rakamlarla çalışıyor. Evlenemiyor, evlenen çocuk sahibi olamıyor, kirasını ve faturalarını ödeyemiyor her gün psikolojisi bozuluyor bu öğretmenlerin bir an önce kadroya alınması ve bu çileden çıkarılması gerekiyor artık. 2022 - 2023 eğitim ve öğretim yılının Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Velilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Öğrencilerimize yüce Allah ' tan başarılar dilerim. Bütün Öğretmenlerimize üstün muvaffakiyetler ve sağlık diliyorum.”