Beyza'nın katili kaç kez gözaltına alındı?

TAKİP ET

Türkiye, kendisine saplantılı olduğu belirtilen Selim Tekin tarafından öldürülen 16 yaşındaki Beyza Doğan'ı konuşuyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Beyza'nın katili Selim Tekin hakkında 35 kez dilekçe verilmesine rağmen önleyici bir tedbir alınıp alınmadığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu. Sürücü, TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı önergesinde 'Fail Selim Tekin kaç kez gözaltına alınmıştır' dedi.

İstanbul Bahçelievler’de 28 yaşındaki Selim Tekin’in saplantılı olduğu 16 yaşındaki Beyza Doğan’ı öldürmesi ülke gündemine oturdu. 16 yaşındaki Beyza, memleketi Şanlıurfa’da toprağa verilirken, olaydan sonra tabancayla intihar eden katil Selim Tekin de hayatını kaybetti.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, 16 yaşındaki Beyza’nın ölümünü Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşıdı. Sürücü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde “İstanbul Bahçelievler’de 28 yaşındaki Selim Tekin, 13 yaşından 16 yaşına kadar ısrarlı takipte bulunduğu, 5 kez kaçırdığı 16 yaşındaki Beyza Doğan’ın evine zorla girip, Beyza Doğan’ı katletti. Çocuk yaştaki Beyza Doğan’ın koruma kararı olmasına karşın öldürülmesi ve failin 35 kez şikâyet edilmesine karşın cezasız kalması, bir çocuğu 5 kez kaçırdığı halde fail Selim Tekin’e en ufak bir ceza verilmemiştir. Yargının ve kolluğun 35 şikâyet dilekçesi karşısında alamadığı önlemlerin sonucunda bir kız çocuğu yaşamını yitirmiştir. Bu hususta ihmali bulunan mercilere ilişkin soruşturma başlatılması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

Sürücü, önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a şu soruları yöneltti:

“1. Beyza Doğan’ın 35 şikâyet dilekçesine rağmen önleyici bir tedbir alınmış mıdır? Alınmamışsa neden alınmamıştır? 

2. Fail Selim Tekin kaç kez gözaltına alınmıştır? 

3. 16 yaşındaki Beyza Doğan’ı 5 kez kaçıran Selim Tekin herhangi bir ceza almış mıdır? 

4. Yargı ve kolluğun bu husustaki ihmallerine ilişkin bir açıklama da bulunacak mısınız?”