Birecik Kaymakamlığı'ndan uyarı! Para cezası var

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaz sıcaklıklarının artmasıyla birlikte başlayan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için önlemler alınmaya başlandı. Önlemlerin ardından özellikle Fırat nehrine ve DSİ kanalına kıyısı olan bölgeler için uyarı yapıldı.

Şanlıurfa’da yaz sıcaklıklarının artmasıyla birlikte başlayan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için önlemler alınmaya başlandı. Önlemlerin ardından özellikle Fırat nehrine ve DSİ kanalına kıyısı olan bölgeler için uyarı yapıldı.

Fırat Nehrine kıyısı olan Birecik ilçesi için de bir uyarı geldi. Birecik Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada “Nehre girmek kesinlikle yasaktır ve boğulma vakaları yaşanmaktadır.” denildi.

Birecik Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Havaların ısınmasıyla Fırat Nehri kenarında suya girmek isteyenler olmaktadır. Nehre girmek kesinlikle yasaktır ve boğulma vakaları yaşanmaktadır.
Nehre girenlere emre aykırı davranıştan idari para cezası uygulanmaktadır. Birecik Belediyemizin yarı olimpik yüzme havuzu vatandaşlarımızın kullanımına açıktır.
Lütfen bu konuda bilinçli hareket ediniz, kendinizin ve sevdiklerinizin can güvenliğini tehlikeye atmayınız. Su hayattır, can almasın”
 

birecik kaymakamligi birecik haberleri urfa bogulma haberleri birecik dsi