Botox, yaptıranları bekleyen gizli tehlike!

TAKİP ET

Botox yaygın olarak bizi daha genç göstermek ve kırışıklıkları gidermek için kullanılır, ancak yeni bir araştırmaya göre bu popüler enjeksiyon görünüşümüzden daha fazlasını değiştirir.

Botox yaygın olarak bizi daha genç göstermek ve kırışıklıkları gidermek için kullanılır, ancak yeni bir araştırmaya göre bu popüler enjeksiyon görünüşümüzden daha fazlasını değiştirir.

Scientific Reports'ta yayınlanan yeni bulgular, geçmişte botulinum toksini enjeksiyonu yapmamış 10 sağlıklı kadın üzerinde çalıştı. Çalışma ekibi, "duygusal duyarlılık erkekler ve kadınlar için farklılık gösterdiğinden ve [onlar] küçük örneklem büyüklükleri göz önüne alındığında değişkenliği azaltmak istediklerinden" katılımcıları kadınlarla sınırlandırdı.

Herhangi bir nörolojik veya zihinsel komplikasyonu veya herhangi bir MRG risk faktörü olanlar kayıttan önce değerlendirildi ve elendi. E-postalar, el ilanları, sosyal medya ve ağızdan ağza reklamlar aracılığıyla, Kaliforniya Üniversitesi, Irvine (UCI) ve çevredeki topluluktan katılımcılar bulundu.

Kayıtlı katılımcılara daha sonra UCI Kurumsal İnceleme Kurulu tarafından yazılı onay verildi ve iki MRI taraması için 100 $ tazmin edildi ve estetik amaçlı ücretsiz onabotA enjeksiyonları yapıldı.

Araştırma ekibi, Botox enjekte edildiğinde, katılımcıların beyin kimyasının, mutlu ve kızgın ifadeleri görüntülerken duygusal deneyimlerin işlenmesiyle ilgili beyin olan amigdalada değiştiğini buldu. Mutlu yüzleri görüntülerken yüz algısı, nesne tanımlama ve okuma gibi işlevsel olarak spesifik olan yüksek seviyeli görme hesaplamalarından sorumlu fusiform girusta da değişiklikler meydana geldi.

Bu bulgular, insanların önlerinde tasvir edilen duyguyu tanımlamak ve deneyimlemek için bilinçsizce yüz ifadelerini taklit ettiğini söyleyen yüzle ilgili geribildirim hipoteziyle tutarlıdır.

Araştırmaya göre, duyguları kavramaya çalışırken beyin kimyasını değiştiren Botox'un neden olduğu yüz kaslarının anlık felci, bir kişinin önünde gösterilen duyguları yansıtma yeteneğini sınırlıyor.

Araştırma ekibi şu sonuca varıyor: "Yüz geri bildiriminin amigdala ve fusiform girus aktivitesi ile duygusal yüzleri işlemek için nöroanatomik devrede yer alan diğer bölgeler üzerindeki rolü hakkında keşfedilecek daha çok şey olsa da, bu veriler büyüyen bir yüz kaslarının inhibisyonunun duygusal işleme için nöral aktiviteyi değiştirebileceğini öne süren literatür."
 

botok sanliurfa saglik haberleri botoks zararlari yuz felci