Bu proje bittiğinde 22 bin kişi iş sahibi olacak

TAKİP ET

Bu proje bittiğinde 22 bin kişi iş sahibi olacak

Devlet Su İşleri tarafından 220 bin 120 dekar araziyi sulayacak olan Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe Şebeke İnşaatında çalışmalar devam ediyor.

Viranşehir ilçesindeki tarım arazilerini Atatürk Barajından gelen ve Mardin Ceylanpınar Ana iletim kanalı ile sulayacak olan proje ile uzun yıllardır su sondaj kuyularıyla sulanan arazilerde vatandaşların yaşadığı enerji temini ve maliyetlerindeki sıkıntıların da sona ermesi hedefleniyor. Bu proje ile vatandaşlar tarafında kuyulardan çekilen yer altı suları da kurtulacak.

Söz konusu proje kapsamında 123 bin dekar sahaya ait borulu şebeke inşaatı ve üzerindeki sanat yapıları ile 1 adet pompa istasyonu, 1 adet sifon ve yaklaşım kanalı inşaatları tamamlanırken, projenin tamamlanmasıyla birlikte 22 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Proje kapsamında başlayacak olan sulama ön çalışmalarına bu yıl başlanması hedeflenirken, sulamadan aşağıdaki kırsal mahalleler faydalanacak.

Ayaklı, Büyükmutlu, Büyükbardakçı, Gömülü, Gürpınar, Kemberli, Matla, Sözeri, Yağızlar, Yazgüneşi, Yeşilalıç, Yıldız, Elgün, Kınalıtepe, Güzlek, German, Toklu, Karakuzu, Taşkaya, Bozca, Dedeköy, Tekneli.