Buldan Şanlıurfa'da açıkladı: AK Parti ve HDP anlaştı mı?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AK Parti ile herhangi bir anlaşma yapmadıklarını açıkladı. Son dönemlerde AK Parti ile HDP arasında gizli bir görüşme yönünde konuşmalar olduğunu söyleyen Buldan,  'Biz, AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız' diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Şanlıurfa İl Örgütü Olağan Kongresine katıldı. Burada gündeme dair açıklamalar yapan Buldan, AK Parti ile herhangi bir anlaşma yapmadıklarını ve yapmayacaklarını söyledi.

“3 aylık görüş yasağı getirildi”

İmralı’da cezaevinde kalan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik bir tecrit yürütüldüğünü savunan Buldan, “Bugün bir kez daha Öcalan ailesinin görüşme yapmasına dair 3 aylık bir yasak getirildi, sanki bir görüş varmış gibi. Sanki düzenli bir gidiş geliş varmış gibi bugün bir kez daha basına yansıyan, 3 aylık bir aile görüşüne yasak getirildiği yönünde. Oysa, 2015 yılından beri düzenli olarak yapılan bir aile görüşü yok. 2015 yılından beri düzenli olan bir avukat görüşü yok. Düzenli olarak yapılan bir bağımsız heyetler görüşü yok” dedi.

“AK Parti ve HDP anlaştı” iddiaları

“Son günlerde, son dönemlerde yazılan çizilen ve medyada konuşulan, televizyon programlarında çokça dile getirilen bir şey var” diyen Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “O da, yeni bir çözüm sürecinin başlayıp, başlamama meselesi. AKP ile HDP arasında gizli bir anlaşma var mı, yok mu söylemlerinin çokça konuşulduğu bir dönem. Sanki AKP ile HDP, kapalı kapılar ardında her gün bir araya geliyor, sayın Öcalan ile bir görüşme yapılıyor ve bu kamuoyundan gizleniyor, hiçbir şekilde açıklaması yapılıyor gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Şunu, özellikle ifade etmek isterim; Biz, AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız. AKP ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında, AKP ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar, AKP’nin ortaklarıdır. Tezkerelerde AKP ile birlikte ‘evet’ oyu kullananlar, AKP’nin ortaklarıdır.”