Burası Urfa'da bir hastane! Hastalar mağdur oluyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sağlık alanında yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Yaşanan sorunlar bir yandan hastaları bir yandan da sağlık çalışanlarını mağdur ediyor. Yaşanan mağduriyetler her iki taraftan da tepki topluyor.

KARAKÖPRÜ - Şanlıurfa’da sağlık alanında yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Yaşanan sorunlar bir yandan hastaları bir yandan da sağlık çalışanlarını mağdur ediyor. Yaşanan mağduriyetler her iki taraftan da tepki topluyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karaköprü Polikliniği içerisinde bulunan Çocuk acil servisinde yaşanan yoğunluk nedeniyle hasta yakınları uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Geçici önlem sorunu çözmedi

Nüfusu 250 bini aşan merkez Karaköprü ilçesinde devlet hastanesi bulunmaması nedeniyle hastalar ilçede bulunan özel hastanelere mahkum olmuş durumda. Artan şikayetler üzerine Karaköprü ilçesinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı bir semt polikliniği açıldı. Semt polikliniği içerisinde çocuk acil servisi de açıldı. İlçe sakinleri kısa bir süre rahatlasa da bu geçici önlemin uzun süreli bir çözüm olmayacağı da anlaşıldı.

Doktor sayısı yetersiz kalıyor

Son zamanlarda özellikle çocuklarda başlayan salgın nedeniyle talebin artmasıyla birlikte söz konusu semt polikliniğinde iki acil hekimin çalışması kuyruğa neden oldu. Sayı bakımından yetersiz kalan hekim ve diğer sağlık çalışanları oldukça zor anlar yaşarken hastalar ise dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Yaşanan duruma tepkş gösteren bazı hasta yakınları doktor sayısının arttırılmasını istedi.
 

Sanliurfa saglik sorunlari karakopru hastanesi sanliurfa haberleri