Büyükşehir Belediyesinde 'sözleşme' sessizliği

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde KHK'lı işçilerin sözleşmelerinin yapılamaması gündemden düşmüyor. Ancak belediye sessizliğini koruyor. Muhalefet partilerinin girişimleri ise sonuçsuz kalmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve 2018 yılında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen işçilerin sözleşme yenileme tarihinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen konu ile ilgili henüz net bir gelişme yaşanmadı.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) yapılmayan işçilerin mağduriyeti gün geçtikçe büyüme devam ederken, konuyu muhalefet birçok kez gündeme taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na da taşınan ancak henüz bir netlik kazanmayan durum gündemdeki sıcaklığını koruyor.

İşçilerin durumu bu kez Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Mehmet Avat’ın gündemindeydi. Avat, sosyal medya üzerinden ‘Sağır sultan duydu ancak yetkililer duymuyor’ paylaşımı ile duruma tepki gösterdi.

İl Başkan Yardımcısı Avat, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’den KHK ile taşeron kadroya alınanların mağduriyetlerini sağır sultan duydu ancak yetkililer duymuyor!

Başkana soruyorum!

1- İşçiler kısa çalışma ödeneğine neden tabi tutuluyor?

2-Kadroya alınan işçilere 9 aydır sözleşme neden yapılmıyor?”