C.B. Erdoğan: Tüm kadınlarımıza kamuda fırsat eşitliği sağlıyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, 'Çalışmak, üretmek, kendini gerçekleştirmek, hayallerinin peşinden gitmek, ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen gençlerimiz için devletimizin bütün imkânlarını seferber ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Çalışmak, üretmek, kendini gerçekleştirmek, hayallerinin peşinden gitmek, ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen gençlerimiz için devletimizin bütün imkânlarını seferber ediyoruz. Daha 20 yıl öncesine kadar okulu, kıyafeti, saçı-sakalı sebebiyle kamusal hayatın dışına itilmiş evlatlarımızın, bugün devletin ve iş dünyasının en üst kademelerinde görev yaptığını görmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Burhan Felek Salonu’nda gerçekleştirilen, 3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

“Tüm kadınlarımıza kamuda fırsat eşitliği sağlıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün ilahiyat fakültesini bitiren gençlerimiz, eğitimleriyle mütenasip tüm alanlarda, hiçbir engelle karşılaşmadan özgürce görev yapabiliyor. Kızlarımız, kılık-kıyafetleri dolayısıyla ötekileştirmeye maruz kalmadan hayatın hemen her alanında sorumluluk üstlenebiliyor. Hâkim olabiliyor mu? Oluyor. Savcı olabiliyor mu? Olabiliyor. Asker olabiliyor mu? Olabiliyor. Polis olabiliyor mu? Olabiliyor. Demek ki istenince her şey olabiliyor. 

‘Anayasal düzenleme metnini Meclis’e gönderdik’

Başı açık veya başörtülü ayrımı yapmadan gençlerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımıza kamuda fırsat eşitliği sağlıyoruz. Şimdi ana muhalefetin başındaki zat çıktı, ne dedi? ‘Gelin’ dedi, ‘Şu anda başörtüsüyle ilgili yasal bir düzenleme yapalım’. Yasal bir düzenlemeye gerek yok ki. Gene bize oyun mu çekmek istiyorsun, tuzak mı kurmak istiyorsun? Eğer bu konuda samimiysen gel, anayasa değişikliğini yapalım. Çünkü biz bir daha bu tuzaklara gelmek istemiyoruz. Anayasal bir düzenleme yapalım ve bu işi bitirelim. Şimdi anayasal düzenleme metnini Meclis’e gönderdik. Samimiyetlerini göreceğiz. Bakalım bu konuda bunlar samimi mi değil mi göreceğiz. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz.”

Çalışmak, üretmek, kendini geliştirmek, hayallerinin peşinden gitmek, ülkeye ve millete hizmet etmek isteyen gençler için devletin bütün imkânlarını seferber ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha 20 yıl öncesine kadar okulu, kıyafeti, saçı-sakalı sebebiyle kamusal hayatın dışına itilmiş evlatlarımızın, bugün devletin ve iş dünyasının en üst kademelerinde görev yaptığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. İnşallah atacağımız yeni adımlarla bu tabloyu daha da güçlendireceğiz” dedi.
 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kadın siyaset