CES'teki en ateşli Robotlar Nvidia beyinlerine sahipti

TAKİP ET

Robotlar onlarca yıldır varlar, ancak çoğunlukla aptaldılar. Ya insanlar tarafından uzaktan kontrol ediliyorlardı ya da nasıl çalıştıkları ya da ne yaptıkları konusunda neredeyse hiçbir serbestliğe izin vermeyen sabit komut dosyaları çalıştırıyorlardı. Robot Robby'nin ünlü olduğu yılda doğmuş olmama rağmen birlikte büyüdüğüm robotlar Robby gibi değildi. Eski bir tost makinesi kadar akıllıydılar.

Robotlar onlarca yıldır varlar, ancak çoğunlukla aptaldılar. Ya insanlar tarafından uzaktan kontrol ediliyorlardı ya da nasıl çalıştıkları ya da ne yaptıkları konusunda neredeyse hiçbir serbestliğe izin vermeyen sabit komut dosyaları çalıştırıyorlardı. Robot Robby'nin ünlü olduğu yılda doğmuş olmama rağmen birlikte büyüdüğüm robotlar Robby gibi değildi. Eski bir tost makinesi kadar akıllıydılar.

Neyse ki, bu değişiyor. Kısmen Nvidia'nın çoğu otonom robotlara dönüşen otonom araçlarla yaptığı önde gelen çalışma sayesinde robot bilimi son on yılda önemli ölçüde ilerledi. Bu yıl CES'te, John Deere'den bir robotik traktör ile başlayıp yaşlanan köpeğim için satın almak istediğim yapay zeka destekli bir bebek arabası olan GlüxKind ile biten en iyi robotların tümü Nvidia beyinlerine sahip görünüyordu.

Bu hafta CES'te Nvidia destekli robotlardan bahsedelim. Bir sonraki uçak yolculuğumda kavga etmemi engelleyebilecek bir kablosuz mikrofon olan Haftanın Ürünü ile kapatacağız.

John Deere Otonom Traktör

John Deere, robotik traktörüyle En İyi Yenilik ödülünü kazandı.

John Deere Tam Otonom Traktör

John Deere Tam Otonom Traktör | Görsel Kredisi: Deere & Company

Bir çiftlikte çalışarak büyüdüm. Traktör kullanmak başlarda eğlenceli iken çok çabuk sıkıcı olmaya başladı.

Uzun sıralar halinde araba sürmenin sıcaklığı ve tekrarı, yalnızca bir ekipman arızasının heyecanıyla ya da uyuyakalıp traktörden düşersem boz bir öleceğim olasılığıyla bozuluyordu. Bu aslında yıllar sonra, traktöründen sabana düştüğünde ölen IBM'deki bölümüm başkanının başına geldi.

John Deere'in traktörü sıkılmayacak, yorulmayacak veya ölmeyecek, böylece çiftçiler çiftliklerin son zamanlarda büyük bir sorun haline geldiği göz önüne alındığında, yapılması gereken diğer şeyler üzerinde çalışabilirler. Tarihsel olarak, işçilik ucuz olduğu için robotlar çiftliklerde uygun fiyatlı değildi. Ancak bu işçileri şu anda bulamıyorsunuz ve yerel halkı bir çiftlikte çalıştırmak da bir o kadar zor.

Bu nedenle, çiftçiler faaliyetlerine devam etmek istiyorsa, otomasyona geçmeleri gerekiyor, bu da geleceğin çiftliğinin tamamen giderek daha akıllı hale gelen robotlar ve robotik ekipmanlarla yönetilebileceğini gösteriyor. Dolayısıyla, bu traktör gelecekte sofralarımızda yiyecek olmasını sağlamak için kritik olabilir.

Tarım Hasat Robotu

Başka bir robot da Agrist'tendi. Bunun hayranı değilim çünkü dolmalık biber toplamak için yapıldı ve dolmalık biberler öğürme refleksimi tetikliyor. Sadece şeylerin kokusu beni hasta ediyor. Yine de dolmalık biber toplamak zorunda kalsaydım (açıkça cehennem kavramlarımdan biri), ellerimi, burnumu ve dilimi korkunç şeylerden uzak tutan böyle bir robotu takdir ederdim.

Bazen sevmediğin şeyleri yetiştirmen gerekir ve bu robot bana, eğer hala bir çiftliğim olsaydı - ki şükür ki yok - lanet olası şeylere bu kadar yaklaşmadan dolmalık biber yetiştirip onları hasat edebileceğimi garanti ederdi. 

Cidden, bu robot, iklim değişikliğinden kötü bir şekilde etkilenen ve sonuç olarak çiftçilik yapma yeteneğini kaybeden ülkelerin hayatta kalması için çok önemli olacak kapalı fabrika çiftliklerinde çalışmak üzere tasarlandı. Bunun gibi robotlar, iklim açık hava tarımını geçersiz kıldığından, insanlığın sürdürülmesi için kritik öneme sahip olacak.

2023 için teknoloji sektörü trendleri ve öngörüleri

Skydio İzci Uçağı

Scout drone'u için öne çıkan Skydio drone ile dronlar da ele alındı.

Skydio büyüleyici bir drone şirketidir. Hatta bana eski Green Hornet TV şovunu hatırlatan yerleşik bir drone çözümü bile var. Sıkıştığınız trafik sıkışıklığına neyin sebep olduğunu kontrol edebilmek için arabanızda bunlardan birinin olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Veya yüksek hızlı bir kovalamacadaki bir polis memurunun bunlardan birini başlatabildiğini ve şüpheliyi otonom ve gizlice takip etmesini sağlayın, böylece bir arabada onları kovalarken hayatını ve uzuvlarını riske atmak zorunda kalmasın.
Skydio dronları kolluk kuvvetleri, yangın ve kurtarma, elektrik hattı denetimi, inşaat, ulaşım, telekomünikasyon ve savunmada kullanılmaktadır.

Skydio, bir gün hayatınızı kurtarabilecek, giderek daha güçlü otonom ürünlere sahip güçlü bir şirkettir ve bu, bu yıl CES'te lanse edilen en önemli ürünlerden biri olma potansiyeline sahiptir.

GlüxKind "Ella" Yapay Zeka Destekli Bebek Arabası

Sadece birkaç hafta önce yaşlanan köpeğim için elektrikli bir bebek arabası arıyordum. Köpek yürüyüşlerde yorulduğunda onu bir bebek arabasına koyuyoruz ama yokuş yukarı itmek eskiyor. Eşim üç köpeğimizi de tek başına gezdirdiğinde, bebek arabasını aynı anda yönetmek sıkıcı ve potansiyel olarak güvensiz hale geldi.

2022 yılının öne çıkan teknoloji ürünleri

GlüxKind Ella puset boşaldığında sizi takip edecektir (içinde bebek olan bir arabadan kaçmayı hayal etmek istemiyorum). Meşgul olduğunda, karımın sık sık mücadele ettiği tepelere çıkmak için pil destekli (şu anda onun yokuş çıkmak için çözümü benim).

GlüxKind Ella AI-Powered Akıllı Puset

Glüxkind, "Ella" akıllı pusetiyle CES 2023 İnovasyon Ödülleri'nde Onur Ödülü sahibi oldu. | İmaj Kredisi: Glüxkind Teknolojileri

Ne yazık ki, mevcut konfigürasyonu köpeğim için çalışmayacak. Aksi takdirde, muhtemelen bir tane sipariş ederdim. Ancak 14 yaşındaki bir köpeğe bir bebek gibi bebek arabasında dik oturmayı öğretmeye çalışmak başlangıç değildir, ancak yanından geçtiğimizde muhtemelen diğerlerini biraz şok edecektir. Yine de, birkaç çocuğu olan veya köpeğini ve çocuğunu aynı anda gezdiren ebeveynler için, bu elektrikli puset kazanan olabilir.
Şimdi, bir evcil hayvan konfigürasyonu getirselerdi, ben de katılırdım.

Neubility Teslimat Robotu

Neubie adlı Neubility sürücüsüz robot, piyasaya çıkan yeni teslimat robotlarından biridir.
Bu robot sınıfı hakkında biraz endişeliyim. Denemelerde, çocuklar ve bazı yetişkinler, kullanımdayken bu robotları sıklıkla kötüye kullanıyor ve onlara giriyor. Neubie, şimdiye kadar gördüğüm pek çok araçtan daha büyük ve sağlam, ancak gerçek dünyada çalışması için bir tür savunmaya veya yüksek hızlı kaçış yeteneğine ihtiyaç duyabileceğini düşünüyorum.

TÜBİTAK, Harran Üniversitesi rektörüne bilim ödülü verdi

Yerleşik kameralar, ona zarar veren herkesi yakalamalı ve kaydetmelidir, ancak insanların onu işini yapması için kendi haline bırakması biraz zaman alabilir. Bu nedenle Neubility, robotun daha iyi korunabileceği golf sahalarını akıllıca hedefliyor. Tatil köyleri, hastaneler ve fabrikalar gibi yerler, bunun gibi robotların en başarılı şekilde çalışabileceği yerler olacaktır.

Golf sahaları ve tatil köyleri gibi kontrollü ortamların dışındaki dağıtım robotlarına çok fazla güvenmeden önce, yerleşik bir taser ile bir tane geliştirip geliştirmediklerini görmek için bekleyeceğim.

Yine de, kabul edildikten ve korunduktan sonra, bu sınıftaki robotlar muhtemelen insanlar tarafından evlere teslimatı geçmişte bırakacak, teslimatı almak için evde olduğunuzdan emin olsanız iyi olur ve yeni bulunan ve nefret ettiğim sundurma korsanları için hayatı çok daha zorlaştırır. geçen Noel'den sonra tutku.

Otonom Park için Seoul Robotics LV5 Kontrol Kulesi

Seoul Robotics, otonom arabaların şu anda yapılandırıldığı tipik yola ilginç bir alternatif olan Seviye 5 kontrol kulesini sergiledi. Otomobili yönetmek için aracın dışındaki altyapıyı kullanır ve potansiyel olarak bu şebekeye bağlı Seviye 2 teknolojisine sahip mevcut nesil arabaların otonom olarak çalışmasını sağlar.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 'Teknoloji Şenliği'

Bu varyant ilginçtir, çünkü otonom arabaları şimdiki gibi düşünmek yerine, menzil içindeki tüm arabaları izleyen ve merkezi bir kaynaktan yönlendiren bir uçak trafik kontrolörünün yaptığı gibi düşünür. Sonunda, bu teknoloji, trafik ışıkları gibi şeylerin yerini alabilir, insanlar tarafından sürüldüğünde onları etkili bir şekilde araca yerleştirebilir ve onları otonom arabalara binen insanlar için görünmez hale getirebilir.

Bu yaklaşım, bu teknolojiyi her arabaya koymaktan çok daha ucuz olmakla kalmaz, aynı zamanda bakımı araç sahibinden devlete kaydırır, bu da her zaman belli olmasa da, onu daha iyi koruyabilir.

Aynı zamanda, daha az feci sorunun sağlanmasına yardımcı olabilir ve eski arabaların daha yeni otonom araçlarla daha iyi birlikte çalışmasına izin verirken, şu anda otonom olmayan yeni arabaları sanki çalışıyormuş gibi yapmak isteyenler için geçerli bir düşük maliyetli yükseltme sağlar. Bu muhtemelen otonom araba sorununa şimdiye kadar gördüğüm en yenilikçi yaklaşım ve ben bundan çok etkilendim.

Whill Otonom Tekerlekli Sandalye

Son olarak Whis, sınırlı hareket kabiliyetine ve görüşe sahip kişiler için tasarlanmış otonom tekerlekli sandalyesini tanıttı. Beyaz baston yaklaşımı tekerlekli sandalyelerde işe yaramadığı için, iyi göremeyen yaşlı veya kısmen engelli insanlar da başkalarına oldukça bağımlıdır.

Erişilebilirlik kategorisinde En İyi Yenilik ödülünü kazanan bu tekerlekli sandalye, benzersiz yüksek çekişli lastiklere ve paketler veya yiyecekler için bir arka bölmeye sahiptir. Bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünüyor.

12 millik bir menzil, kaldırımlar gibi 3 inçlik nesnelerin üzerine tırmanma yeteneği ve bozuk sokaklar için çok yüksek stabilite ile bu, yaşlanan yaşlılar ve görme ve hareket etme sorunları olanlar için ideal olabilir. 5,5 mil hızla, çok hızlı olmaktan başka bir şey değildir, ancak hareket ve görme sorununuz varsa, muhtemelen çok hızlı olmak istemezsiniz.
250 pound ağırlığında, sınırlı hareket kabiliyetine sahip kişiler için birçok motorlu çözümden daha hafiftir ve otonom yetenekleri, bazı kişilerin başka türlü elde edemeyeceği bir bağımsızlık sağlar.

CES'teki bu robot listesi kapsamlı değil, ancak baktığım robotların çoğunun Nvidia beyinleri olduğunu fark ettim, bu yüzden bunu bu sütun için bir tema olarak kullanacağımı düşündüm. Robopocalypse kitabını gerçeğe dönüştürecek kadar ileri gitmememiz umuduyla otonom robot devrimi daha yeni başlıyor.

NICE Enlighten XO ile hızlı bir şekilde akıllı self servis oluşturun

 

Önümüzdeki on yılda, bunlar artan bir hızla ortaya çıkacak ve Nvidia kendisini bu çabaların kalbine (belki daha çok beynine) yerleştirdi. Sonunda, George Jetson gibi olabiliriz ve Rosie benzeri özerk, robotik ve tam olarak doğru düzeyde öfkeli bir hizmetçiye sahip olabiliriz.

CES'te robotik geleceğimizi gördüm. Kendi Rosie'me sahip olana kadar bekleyemem!

Haftanın Teknoloji Ürünü

Mutalk VR Mikrofon

Noel'den önce, yılın son seyahatimi New York'a yaptım. Dönüş uçuşunda kalkıştan önce telefonla bir radyo röportajı yapmak zorunda kaldım. Yanımdaki kişi bu konuda sorun yaşamazken, önümdeki kişi değildi ve çok yüksek sesle konuştuğum için beni yumruklayacak gibiydi. Eğitimli bir medya sesim var ve bu uzun bir yol kat ediyor.

Bunları yaparken kullanabileceğim bir çözüme sahip olmak bir cankurtaran olabilir, özellikle de uçak içi telefon görüşmeleri yaptığımız ve uçaktaki diğer herkesi sohbetlerimizle kızdırmak veya kazara eğlendirmek istemediğimiz bir noktaya gelirsek — bırakın. tek başına yanlışlıkla gizli veya kişisel bilgileri paylaşır.
Mutalk VR mikrofonu, CES'te piyasaya sunulan ve konuşurken sesinizi içerebilen iki üründen biriydi.

Mutalk'ı seçiyorum çünkü aynı zamanda bir VR teçhizatıyla çalışacak şekilde tasarlandı, bu da VR'da oynadığım düşünülürse, onu benim için çok daha büyük olan ve açıkça uçak içi kullanım için tasarlanmış Skyted'in muadili olan maskesinden daha çekici kıldı. . Açıkçası ikisinde de sorun yok ve kabul etmeliyim ki tam Mutalk teçhizatı da bir uçakta biraz fazla olabilir.

Sonunda, çok fazla ortam gürültüsü olan alanlarda veya yüksek sesle konuşmam gerektiğinde aramalar için kullanabileceğim bir şeye sahip olmak, yumruklanmama neden olabilir, bir nimettir. Bu yüzden Mutalk sızıntı ses bastırma mikrofonu benim Haftanın Ürünüm.
 

robot teknoloji haberleri sanliurfa haberleri robot haberleri