Ceylanpınar Devlet Hastanesinde doktora saldırı

TAKİP ET

Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet Hastanesinin acil servisinde görevli doktor hasta yakını tarafından darp edildi. Hekimsen, saldırıya tepki olarak bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli bir doktor, hasta yakınının saldırısına uğradı. Bu sabah saat 10.50 sıralarında yaşandığı belirtilen olayda iddiaya göre bir hasta acil servise başvurdu. Hasta ve yakınları izinsiz muayene odasına girdi. Hastanın evraklarını inceleyen doktor, durumun acil olmadığını ve sırada beklemelerini söyledi. Bunun üzerine hasta yakını iddiaya göre önce masayı yumrukladı ardından doktora tekme attı. 

Hekimsen’den olaya ilişkin yapılan açıklamada “Hekimimizin, kendilerinden önce sırada bekleyen hastaların durumunun daha acil olabileceği ihtimalini açıklaması bile, hiç acil olmayan bu şikâyet için acil servise gereksiz yere başvurmuş olan sağlık teröristlerini durdurmaya yetmemiştir” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, 21 Haziran 2022'de, saat 10:50 sularında, Ceylanpınar D.H. Acil Servis'inde, Yeşil Alanda görevini yapmakta olan meslektaşımıza bir hasta yakını tarafından fiziksel şiddet uygulanmıştır.

İçeride muayene olan hastanın çıkmasını bile beklemeden, muayene odasına izinsiz giren bir hasta yakını, doktorumuzun triyaj kâğıdına bakıp şikâyetini değerlendirerek (dismenore) aciliyeti olmadığını, dolayısıyla sırasını beklemesi gerektiğini söylemesine rağmen hekimimizin masasını yumruklamış ve sonrasında da hekimimizin hem karnına hem de bacağına tekme atmıştır. Hekimimizin, kendilerinden önce sırada bekleyen hastaların durumunun daha acil olabileceği ihtimalini açıklaması bile, hiç acil olmayan bu şikâyet için acil servise gereksiz yere başvurmuş olan sağlık teröristlerini durdurmaya yetmemiştir.

Bu tür olayların yaşanması, yeni çıkan yasalara rağmen şiddetin hala ve artarak devam ediyor olması, hem hekimlerimizin hem de diğer sağlık personellerimizin mesleklerini icra etme konusunda şevklerini kırmakta ve onları günden güne umutsuzluğa sürüklemektedir.

Biz Hekimsen olarak üyemizin ilk dakikadan itibaren yanında olduk ve hukuki süreçleri başlattık.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi, memleketimizin her köşesinde her türlü şiddet olayına iş bırakma eylemlerimizle karşılık vereceğiz.”

Açıklamada, “Yarın, 22 Haziran 2022'de, Hekimsen olarak Şanlıurfa Ceylanpınar İlçe Devlet Hastanesinde 1(bir) gün süreyle iş bırakacağız” denildi.