CHP'den HDP'li Semra Güzel açıklaması: Red oyu verdik

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Milletvekili Semra Güzel'in vekilliğini düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. 

ANKARA -  Mahkeme karar vermeden kişiye özel yoklama yapıldığına dikkat çeken Özgür Özel, “Mahkeme kararını vermeden mahkeme yerine geçip bir kişiye özel yoklamalar alınarak onun milletvekilliğini düşürmek neyin nesidir biz onu anlamadık. İlkesel bir tutum içindeyiz.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Özgür Özel, oylama sırasında red oyu verdikleri için kendilerini HDP ile yan yana yürümekle suçlayan Bülent Turan’ın tavrının kendisine sorulması üzerine şu cevabı verdi. 

AK Partili Bülent Turan’a cevap verdi

"Bülent Turan 'İçeride 3 milletvekili vardı.' diyor. Bir ara öyle bağırdı. Ben de gittim dedim ki 'Birçok arkadaşımız oy kullandı ve sonra salondan ayrıldılar. Burada 3 milletvekili oturuyor diye oylamanın bitiminde sen 3 kişiyle oy kullandığımızı nereden çıkardın?' O diyor ki 'Milletvekilleriniz işte HDP ile dayanışmak için mi' falan? Oysa ki bilmediği şu, biz zaten bu oylamada şöyle bir tavır içinde olduk; ret oyu kullandık biz. 

CHP red oyu kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına, Semra Güzel'in içinde bulunduğu fotoğraf karesinden dolayı, bir terör örgütü mensubuyla çekilmiş fotoğraflarından dolayı, bir kamp ziyaretinden dolayı dokunulmazlığın kaldırılması gerektiğini savunmuştu. O yönde oy kullanmıştı. Ama bugünkü oylama milletvekilliğinin devamsızlıktan dolayı düşürülme oylaması. Oysaki Semra Güzel yargı önünde şu anda ve mahkeme bir karar verecek. Mahkeme kararını vermeden mahkeme yerine geçip bir kişiye özel yoklamalar alınarak onun milletvekilliğini düşürmek neyin nesidir biz onu anlamadık.

Biz böyle kumpas oylamalara karşıyız

Bülent Turan'ın sandığı gibi sanki biz 'evet' oyu verecekmişiz de onlarla birlikte, milletvekillerimiz çıkmış. Hiç öyle bir şey yok. Zaten 'hayır' oyu verdik. Biz böyle kumpas oylamalara, kumpas yoklamalara falan baştan beri karşıyız.”
 

semra guzel hdp chp ozgur ozel ak parti