CHP ilçe başkanından Özşavlı'ya: Özür dileyin

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı'ya, kendisini arayan muhtara 'lan' dediği iddiasıyla ilgili tepkiler sürüyor. 'CHP'nin tetikçisi kirli medya olayı gerçekmiş gibi ve daha da abartarak yayımlamıştır' diyen Özşavlı'ya CHP Ceylanpınar İlçe Başkanı Fethi Yamaç'tan yanıt geldi. Olayın CHP ile bir ilgisi olmadığını söyleyen Yamaç, 'Siz bir milletvekili olarak ilk başta nerede, nasıl konuşacağınızı öğrenin ve Ceylanpınar halkından özür dileyin' şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı’nın, kendisini arayan muhtara söylediği iddia edilen “lan” kelimesinin yankıları sürüyor. İlk olarak muhtarların tepkisiyle karşılaşan Özşavlı’nın kullandığı iddia edilen üslupla ilgili muhalefet partilerinden de kınama mesajı geldi. Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Özşavlı, “lan” değil “yav” dediğini söyledi. Özşavlı, son olarak CHP’nin yandaş medyasının şahsını hedef aldığını savundu.

“Videonun sosyal medyada yayılmaya başladığı andan itibaren CHP’nin tetikçisi kirli medya olayı gerçekmiş gibi ve daha da abartarak yayımlamıştır” diyen Özşavlı’ya, CHP Ceylanpınar İlçe Başkanı Fethi Yamaç’tan yanıt geldi.

“Bu işin Cumhuriyet Halk Partisi ile uzaktan ve yakından kesinlikle hiçbir ilgisi, alakası yoktur. Siz bir milletvekili olarak ilk başta nerede, nasıl konuşacağınızı öğrenin ve Ceylanpınar halkından özür dileyin” diyen Yamaç, şöyle konuştu:

“Kapat lan dedikten sonra telefonu kapatmış”

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta içerisinde Şanlıurfa AK Parti milletvekillerinden Halil Özşavlı ilçemize geldi. Tabi, vekilin geleceğini bilen merkez mahalle muhtarlarımız kendi mahallelerindeki sıkıntıları milletvekiline iletmek için AK Parti ilçe başkanlığında milletvekilini beklemişler. Vekil de gecikince Mevlana mahalle muhtarlığında çay içip milletvekilini bir süre bekledikten sonra Mevlana Mahalle Muhtarı Sayın Ahmet Akkurt, vekilin nereye yetiştiğini öğrenmek için milletvekilini aramıştır. Arama esnasında telefonun sesi hoparlördeymiş, buna orada oturan tüm muhtarlarımız şahittir. Muhtar, “Sayın vekilim, nerede kaldınız?” sorusuna karşılık, “sen kimsin lan” cevabını aldıktan sonra “Ben Mevlana Mahalle Muhtarı Ahmet Akkurt” cevabını vermiş ve milletvekili kendisine “Kapat lan” dedikten sonra telefonu kapatmış. 

Bunun üzerine muhtarlar ilçe başkanlığına gidip milletvekilini beklemiş. Milletvekilinin gelmesi üzerine muhtarlarımızdan Ömer Küçükyıldırım, “Sayın vekilim, siz bir milletvekili ve aynı zamanda bir hocasınız.” Size yakışmayacak üslupta konuştuğunu söylemiş. Tabi bu konuşmalar ilçe binasında telefonla kaydedilmiş. Bu görüntüler tüm sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Bunun üzerine vekil yaptığı açıklamada “lan” diye cevap vermediğini “kimsin yav” dediğini kendi hesaplarında ifade etti.” 

“Ceylanpınar halkından özür dileyin”

Yamaç, “Şimdi bu milletvekili tüm Ceylanpınar halkı ve muhtarlarımızdan özür dilemesi gerekirken, Ceylanpınar düşmanı ve AK Parti düşmanlarından aldıkları birkaç yüz lira aldıkları için alçakla bir provokasyon içine girdiklerini söyledi. Muhtarlarımıza çirkin iftiralar atmaktadır. Bununla birlikte CHP ve yandaş medyasının kendisine komplo kurduğunu söylüyor. Durmadan sağa sola iftiralar atıp insanlara çamur atıyor. Ey Şavlı, bu işin Cumhuriyet Halk Partisi ile uzaktan ve yakından kesinlikle hiçbir ilgisi, alakası yoktur. Siz bir milletvekili olarak ilk başta nerede, nasıl konuşacağınızı öğrenin ve Ceylanpınar halkından özür dileyin” dedi.