CHP'li eski İl Başkanı Hayrettin Cidir kongrede konuştu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Eski İl Başkanı Hayrettin Cidir, görevden alındıktan sonra ilk kez konuştu. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı kongresinde konuşan Eski Başkan Cidir, yeni başkan ve yönetimine tavsiyelerde bulundu.

ŞANLIURFA -  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Eski İl Başkanı Hayrettin Cidir, görevden alındıktan sonra ilk kez konuştu. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı kongresinde konuşan Eski Başkan Cidir, yeni başkan ve yönetimine tavsiyelerde bulundu.
Konuşmasında CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve CHP’nin eski il başkanlarından İbrahim Halil Paydaş’a övgüler yağdıran Eski Başkan Hayrettin Cidir, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

‘Onu kendime her zaman rehber edinmişimdir’

Paydaş’ı kendisine rehber edindiğini söyleyen Eski Başkan Cidir, “Çok eski yıllarda Şanlıurfa'da İl Başkanlığı yapmış İbrahim Halil Paydaş'ı görünce duygulandım. Ben küçüktüm, miniciktim, Hilvan'ın çamurlu sokaklarında o çamurla sıvanmış evlerin üzerinde Karaoğlan Ecevit yazılırdı. Ben bunu gördüğümde diyordum ‘bu adam ne yazıyor acaba?’. Demek ki o zaman bu adam Türkiye'de demokrasiyi bize müjdeliyordu. Ama biz bunun farkında değildik. Nihayet bir gün farkına vardık. Ne mutlu o insana ki kendisini her zaman kendime rehber edilmişimdir, önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

CHP Şanlıurfa il kongresi başladı

'Milletvekilleri gelip geçicidir’

Ardından CHP Milletvekili hakkında konuşan eski Başkan Cidir, “İl Başkanlığı görevini ve bayrağını kendisinden devraldığım; insanlığıyla kişiliği ile her zaman kendisini örnek aldığım şu anda milletvekilidir ama ben hiçbir zaman kendisine milletvekili demedim, hep başkan dedim. Çünkü milletvekilleri gelip geçicidir, başkanlar ağabeyler kalıcıdır. Onun için ben kendisine ‘Başkan’ diyorum ‘ağabey’ diyorum. Sen her zaman benim abim olacaksın, örnek alacağım insan olacaksın. Sizinle tekrar burada olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Eski İl Başkanı Hayrettin Cidir, Kılıçdaroğlu ile görüştü

Ardından geçmişte yaptıkları çalışmalar hakkında da konuşan eski Başkan Cidir, şunları söyledi:

“Sizlerin teveccühü ve sizlerin onayıyla 4 yıllık il başkanlığı görevi üstlendim. Urfa çok uzun bir süreden beri temsilde Türkiye Millet Meclisi'nde yoksundu. Yani milletvekilimiz yoktu, Parti Meclisimiz yoktu, belediye meclislerinde üyelerimiz yoktu.  Tabii ki sizlerle beraber, sizlerden aldığım güçle sahalara hep beraber indik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir değerimizi gönderdik. Parti Meclisine bir kardeşimizi gönderdik. Belediye Meclis üyelerine onlarca yerelde bizi temsil edecek olan üyelerimizi gönderdik.

‘Birden fazla milletvekili çıkaralım’

Tabii ki bu sizlerden aldığım kuvvet ve cesaretle oldu. Umuyorum bundan sonra bayrağı devir alan arkadaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi'ni Şanlıurfa'da iyi bir yere getirir. Şanlıurfa'da bir değil birden fazla milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderir, yerelde de belediye meclis üyelerini daha fazlasını görmüş oluruz. Ben tekrar sizin aranızda sizlerle beraber olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bundan sonra bayrağı devir alacak arkadaşlara başarılar diliyorum"

hayrettin cidir chp urfa aziz aydınlık ahmet budak chp urfa kongresi