CHP'li Rıdvan Çoban: Şanlıurfa Valisi belediye başkanlığını hak etti

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaköprü İlçe Başkanı Rıdvan Çoban, seçim sonuçlarının ardından bir açıklama yaptı. Başkan Rıdvan Çoban yaptığı açıklamada, 'Şanlıurfa'mızı konuşacak olursak kentin mülki amiri vali tarafsızlığını yitirerek adeta bir il başkanı gibi görev üstlenmiştir.' dedi.

SİYASET -  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaköprü İlçe Başkanı Rıdvan Çoban, seçim sonuçlarının ardından bir açıklama yaptı. Başkan Rıdvan Çoban yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’mızı konuşacak olursak kentin mülki amiri vali tarafsızlığını yitirerek adeta bir il başkanı gibi görev üstlenmiştir.” dedi.

Seçim sürecini değerlendiren Başkan Rıdvan Çoban şu ifadelere yer verdi:

“Geçirmiş olduğumuz seçim sürecinde bizlere desteklerini esirgemeyen hemşerilerimize şükranlarımı iletiyorum. Evet, Cumhuriyet tarihinin en şaibeli ve Ahlaksız seçimini geride bıraktık. R.T.E 25 Milyon 500 bin helal ve temiz oya karşı, 27 Milyon 725 bin şaibeli ve kirli oy almıştır.

İktidar cenahı tarafından devletin tüm imkânları seferber edilmiş olup devletin memurları Anayasal suç işleyerek parti üyesi gibi görev almışlardır. Şanlıurfa’mızı konuşacak olursak kentin mülki amiri vali tarafsızlığını yitirerek adeta bir il başkanı gibi görev üstlenmiştir.

'Vali belediye başkanlığını hak etti'

Tabi bu durum Şanlıurfa’mız için pek de alışılmamış bir durum değildir, daha öncede kentin valisi iktidara yakınlığıyla görevini kötüye kullanıp daha sonra belediye başkanı sonrada milletvekili seçilmiştir. Şu anda Şanlıurfa valisi de siyasi emellerini üzerimizde gerçekleştirmiş olup belediye başkanlığını hak etmiş durumdadır.

'Muhtarlar tehditlere boyun eğmiş'

Şanlıurfa’mız ne yazık ki ülke gündemine kaosla hileyle kavgayla oturmuştur. Halkın iradesine saygı göstermeyen cenah Şanlıurfa’nın çeşitli bölgelerinde kan dökmekten geri durmamıştır. Bu bağlamda milletvekilimiz Sayın Ali Şeker saldırıya uğramış sandık namustur şiarıyla yola çıktığından darp edilmiştir. Kırsal bölgelerin %70 de muhtarlar tehditlere boyun eğmiş hizmet alma vaadiyle sandığa gerçek iradeyi yansıtamamıştır.

‘Mülteciler sandıkta söz sahibi olmuş’

Şanlıurfa’mızın en gözde ilçesi olan Karaköprü’de bile sandıkların başında görevli olan memurlar tehditle ve istikbal hedefiyle iktidar partisi lehine çalışmış olduklarını gördük. Diğer bir husus da özellikle bölgemizde ülkemizin geleceği hususunda alınacak kararda ülkemizde hiçbir emeği olmayan mülteciler sandıkta söz sahibi olmuş ve yurttaşlarımızın iradesine şerh koymuşlardır. Bu temsiliyet seçme hakkı olanlara ileriki süreçte yerel yönetimler ve hatta parlamentoda bulunma hakkı doğurmuştur.

Peki iktidar blokunun bu ahlakı hiçe sayması ve halkı kutuplaştırıp kendinden olmayanları terörist ilan edip insanları sindirmesi siyasi ahlaka sığar mı? Unutmayın ki sakağa çıktığınızda her 2 kişiden 1 isi bu tehditlere bu kutuplaşmaya boyun eğmemiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak inandığımız bu kutlu yoldan yılmadan mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek isteriz.”
 

ridvan coban chp karakopru salih ayhan secim